Miliardarul american Warren Buffett a perfectat cea mai scumpă achiziţie de până acum, o companie de 32 de miliarde de dolari

Investitorul american Warren Buffett, cu o avere estimată la 67 de miliarde de dolari, a anunţat luni preluarea companiei Precision Castparts pentru aproximativ 32 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie de până acum a miliardarului, potrivit Wall Street Journal.

Buffett se pregăteşte pentru cea mai mare achiziţie de până acum, o companie de peste 30 miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia că Berkshire Hathaway, conglomeratul condus de Buffett, se apropie de încheierea negocierilor pentru preluarea companiei americane Precision Castparts, a fost publicată anterior de presa internaţională citând surse apropiate situaţiei.

Producătorul de componente pentru aeronave şi echipamente energetice era evaluat vineri, în funcţie de cotaţia de pe bursă, la 26,7 miliarde de dolari.

Berkshire deţine deja o participaţie de 3% la Precision Castparts. Preţul final pe acţiune plătit de Berkshire, de 235 de dolari, este cu 21% mai mare decât cotaţia companiei pe bursă la finalul şedinţei de vineri. Incluzând şi datoria asumată de Berkshire, tranzacţia se ridică la 37,2 miliarde de dolari.

Într-un interviu acordat luni postului CNBC, Buffett a declarat că preluarea Precision Castparts va scoate Berkshire de pe piaţa achiziţiilor mari în următoarele 12 luni, timp în care compania îşi va reface rezervele financiare.

Berkshire va împrumuta 10 miliarde de dolari pentru finanţarea achiziţiei, a spus el.

Berkshire va face probabil, câteva achiziţii mai mici în următoarele luni, a adăugat investitorul.

Prin preluarea Precision Castparts, conglomeratul condus de Buffet continuă seria investiţiilor în sectorul industrial, începută cu aproximativ un deceniu în urmă.

În 2009, Berkshire Hathaway a preluat operatorul american de cale ferată BNSF, într-o tranzacţie care a evaluat compania la 34 de miliarde de dolari şi la care s-a adăugat şi asumarea unor datorii de 10 miliarde de dolari. Berkshire deţinea deja la momentul tranzacţiei din 2009 o participaţie de 22% la BSFN.

Afacerile Berkshire includ companii din sectorul asigurărilor, precum reasigurătorul General Re, dar şi participaţii în alte companii, printre care Coca-Cola, American Express şi Mars.

În prezent, Buffet se situează pe poziţia a treia în topul miliardarilor la nivel global. Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu 85,1 miliarde de dolari, urmat de Amancio Ortega, cu 72,8 miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X