Ministrul Comunicaţiilor: Microsoft ne-a trimis o informare pentru extinderea suportului pentru Windows XP

Ministrul Comunicaţiilor: Microsoft ne-a trimis o informare pentru extinderea suportului pentru Windows XP

Ministrul Cotovelea a făcut declaraţiile la evenimentul ZF Mobilio '14 şi a confirmat că a primit o comunicare din partea Microsoft. Pe 7 aprilie, la Adevărul Live, Cotovelea a declarat că ministerul de resort aşteaptă ca Microsoft să vină cu o ofertă.

"Am primit o comunicare oficială de la Microsoft şi săptămâna viitoare vom avea întâlnirea grupului de experţi care analizează toată problematica. Acest grup este format din experţi din domeniul IT de la aproximativ 10 instituţii publice, care va analiza situaţia pe termen scurt şi pe termen mediu, cum ne pregătim pentru începerea negocierilor cu Microsoft, ce planificăm ca şi strategie pentru anii 2014 şi 2015. Avem o comunicare şi cu siguranţă săptămâna viitoare venim cu informaţii publice, chiar vreau să mă întâlnesc cu mass-media să dăm primele informaţii", a spus Cotovelea, potrivit zf.ro.

"În următoarele zile vom avea o situaţie a necesarului în urma expirării acestui suport tehnic şi de securitate pentru Windows XP. Noi avem un parteneriat cu Microsoft şi dacă oferta lor financiară va fi una atractivă sigur că vom găsi mijloacele să continuăm pe termen lung. În prezent negociem, dar în acelaşi timp luăm în calcul şi alte variante, cum ar fi open source", a spus ministrul la ZF Mobilio ’14.

Un ministrul care aşteaptă

Potrivit ministrului, 35.000 de calculatoare sunt afectate în acest moment. La Adevărul Live, ministrul nu a părut îngrijorat de finalul suportului.

„Planul este să primim o propunere financiară din partea companiei Microsoft. După ce vom primi în mod formal această solicitare, vom continua discuţiile în cadrul guvernului. Vom negocia fără presiunea timpului. Mie mi se pare puţin complicat ca până acum să nu avem o ofertă financiară. Nu se întâmplă absolut nimic de miercuri! Nu se va întâmpla absolut nimic. Sunt foarte convins!“, a declarat Cotovelea, ministrul Comunicaţiilor.

El a insistat pe faptul că toate calculatoarele din instituţiile publice au antivirus instalat, care protejează împotriva eventualelor probleme.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/suport-windows-xp-i-ministerul-comunica-iilor" target="_blank">View the story "Suport Windows XP şi ministerul comunicaţiilor" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...