NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII ISS în zbor prin fața Lunii

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII ISS în zbor prin fața Lunii

Stația Spațială Internațională (ISS), având la bord un echipaj format din șase astronauți, poate fi văzută în această fotografie trecând prin dreptul Lunii cu viteza de 29.000 de km/h. Fotografia a fost realizată duminică, 2 august.

Echipajul ISS este format din astronauții NASA Scott Kelly și Kjell Lindgren, cosmonauții Ghenadi Padalka, Mihail Kornienko, Oleg Kononenko și respectiv astronautul japonez Kimiya Yui.

Fiind plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 km și 346,9 km, ISS este o structură artificială din spațiu care poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ. Conform proiectului, în varianta sa finală ISS urmează să fie compusă din 14 module presurizate cu un volum total de aproximativ 1000 metri cubi. Modulele sunt laboratoare, compartimente de acostare, compartimente pentru echipaj, spații de înmagazinare etc. În prezent pe orbită se află nouă module, celelalte cinci așteptându-și lansările. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”