NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Sudul Africii și furtună pe oceanul Indian

NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Sudul Africii și furtună pe oceanul Indian

Această imagine a sudului Africii și a oceanelor înconjurătoare este compusă din fotografii realizate în decursul a șase orbite de satelitul meteorologic Suomi NPP, prin intermediul radiometrului VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite).

În imagine este surprinsă și furtuna tropicală Joalane, aflată deasupra oceanului Indian.

Vântul, mareea și diferențele de densitate agită constant apa oceanelor, influențând proliferarea și moartea fitoplanctonului, planctonul format din microogranisme vegetale care stă la baza lanțului trofic marin. Radiometrele aflate pe orbită, așa cum este VIIRS, le permite oamenilor de știință să urmărească variațiile produse la nivelul oceanului de-a lungul timpului și contribuie la o mai bună înțelegere a proceselor oceanice benefice pentru supraviețuirea pe această planetă.

Această imagine a fost creată la 9 aprilie de către Ocean Biology Processing Group de la Centrul Spațial Goddard al NASA din Greenbelt, Maryland.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro