Nașterea inedită a unui copil la World Trade Center, după 11 septembrie 2001

O femeie a născut, marți, o fetiță la World Trade Center din New York, în holul noii stații de metrou de sub edificiu, prima naștere în acest loc de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, simbolizând triumful vieții asupra morții, informează Huffington Post.

Micuța Asenat, care cântărește 3,1 kg, s-a născut la ora locală 02:30 (06:30 GMT). Mama copilului, aflată în a noua lună de sarcină, a sunat cu puțin timp înainte la poliție anunțând că este pe cale să nască. Polițiștii de la Autoritatea portuară, în responsabilitatea cărora se află stația de metro rapid care leagă Manhattan-ul de New Jersey, au pregătit mezaninul holului stației de metrou pentru naștere și au asistat-o pe tânăra mamă.

Serviciile medicale de urgență au ajuns cu două minute înainte de nașterea fetiței care prezenta o stare bună de sănătate, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității portuare din New York și New Jersey, Joe Pentangelo.

Fetița, fratele ei în vârstă de doi ani și părinții lor au fost apoi transportați la spitalul Beckman, din sudul Manhattan-ului.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo i-a felicitat pe părinții fetiței pe Twitter, precum și pe agenții de poliție care au ajutat la venirea pe lume a copilului.

Pe locul Turnurilor Gemene distruse în atentatele de acum 14 ani a fost ridicat un nou complex World Trade Center la care lucrările nu au fost complet finalizate.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

5 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…