Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Nazareth, după un concert în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun: A fost o experienţă interesantă

Membrii formaţiei Nazareth au declarat, duminică, după concertul susţinut sâmbătă seară în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, că a fost o experienţă interesantă, adăugând că au mai cântat în castele din Europa care sunt foarte populare pentru organizarea de astfel de evenimente.

Nazareth, după un concert în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun: A fost o experienţă interesantă

Unul dintre fondatorii trupei, basistul Pete Agnew, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că au avut o experienţă foarte bună la concertul susţinut sâmbătă seară în cadrul Festivalului "Bucovina Rock Castle".

El a spus că, din păcate, nu a văzut Cetatea de Scaun, ci doar zidurile şanţului de apărare, iar vocalistul Linton Osborne, a spus, în glumă, că data viitoare când vor mai concerta la Suceava ar putea veni călare.

Agnew a afirmat că formaţia a mai cântat în castele din Germania, Austria sau Elveţia, locuri foarte populare pentru organizarea de concerte.

El a mai spus că publicul de la concertul din Suceava a fost foarte divers, fiind mulţi tineri care nu ştiau cine e trupa Nazareth, dar cărora le-a plăcut piesele.

"Ei au venit pentru festival, nu pentru Nazareth. Unii nici nu ştiau cine suntem, dar le-a plăcut", a spus Agnew, care a apreciat că este foarte bine că la aceste manifestări vine public tânăr.

"Cred că generaţia tânără nu a văzut muzică live. Muzica pop de la televizor e mai mult dans, mai mult producţie video şi când ajung la un concert rock constată că sunt pe scenă patru-cinci persoane care chiar cântă. Tinerii descoperă rock-ul pentru că văd oameni care cântă live. Una este formaţia pop unde sunt mai mult dansatori şi alta e formaţia rock unde sunt muzicieni şi fiecare are un instrument la care cântă. (...) Pot să remarc că în faţa scenei publicul are aceeaşi vârstă ca în anii ’70. Dacă te uiţi la fotografiile făcute de-a lungul timpului, în faţa scenei publicul are cam aceeaşi vârstă şi doar modul în care se îmbracă s-a schimbat", a spus Agnew.

La rândul său, chitaristul Jimmy Murrison a spus că rock-ul va dăinui şi a apreciat că sunt multe formaţii rock noi foarte bune.

Câteva mii de persoane au asistat, sâmbătă seara, în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei la concertul formaţiei scoţiene Nazareth care a fost invitată la Festivalul "Bucovina-Rock Castle", alături de formaţii din Statele Unite, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Directorul festivalului, Emil Ursu, a declarat că ţinta pe care au avut-o organizatorii, de opt mii de spectatori, a fost depăşită cu mult, precizând că şi la ediţiile viitoare ale festivalului vor fi invitate formaţii la fel de importante pentru acest gen muzical.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a mulţumit formaţiei Nazareth pentru spectacolul oferit în cadrul festivalului şi a spus că locaţia acestui festival, şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun, este "provocatoare".

El a anunţat că ediţia de anul viitor, când se vor încheia lucrările de restaurare a Cetăţi de Scaun, va fi mai spectaculoasă.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

2 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

3 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

4 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

5 VIDEO Femei plimbate în lesă prin centrul Timișoarei

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul