Noua epocă a internetului mobil în România: 4G peste tot. Ofertele operatorilor pregătesc momentul

Noua epocă a internetului mobil în România: 4G peste tot. Ofertele operatorilor pregătesc momentul

Orange ajunge la 45% din întreaga populaţie

Din 7 aprilie, după intrarea în vigoare a licenţelor obţinute în licitaţia de spectru, Orange extinde reţeaua 4G ce devine disponibilă pentru mai mult de 45% din populaţia României. Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va oferi clienţilor din peste 1.000 de localităţi viteze medii reale de download de 30 Mbps şi upload de 15 Mbps. Împreună cu noua gamă de opţiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps şi upload de 30 Mbps.

De asemenea, reţeaua 4G a Orange va acoperi 73% din populaţia din mediul urban.

La Orange, putem avea patru abonamente care includ internet 4G. Panteră 19, 23, 31 şi 44 oferă cantităţi diferite şi beneficii interesante. Chiar astăzi am aflat de Panteră 19, care include minutele, datele şi SMS-urile din ţară în oferta de roaming.

Pantera 19 oferă 1 GB de internet mobil, iar Panteră 23 include 1,5 GB de internet mobil. Detalii complete în imaginea de mai jos.

Panteră 31 are 2 GB de internet mobil, iar Panteră 44 are 3 GB de internet mobil. Detalii complete mai jos.

Dispozitive? Din plin. De la Orange Yumo, sub brand propriu, care vine la preţuri rezonabile, la Nokia Lumia 625, Samsung Galaxy S III, LG G2, Samsung Galaxy S4, HTC One sau Samsung Galaxy Note 3.

Oferta de telefoane poate fi accesată la acest link.

Vodafone creşte viteza

Vodafone a anunţat că ridică viteza teoretică 4G de la 100 de Mbps la 150 de Mbps la nivel naţional, odată cu utilizarea licenţelor în noul spectrul radio.

Al doilea operator al ţării va face investiţii pentru a mări din aprilie 2014 în martie 2015 acoperirea 4G până la 70% din populaţia urbană. De asemenea, până în martie 2016 populaţia urbană ar urma să aibă acces 100% la reţeaua 4G.

Dacă vă interesează viteze de internet 4G de la Vodafone , aveţi al dispoziţie mai multe abonamente care oferă viteze de internet atractive şi date. Toate din familia RED. Pentru RED 29, aveţi 1 GB de internet mobil şi 4G de până la 75 de Mbps. Tot la această viteză este şi abonamentul RED 45, care are 2 GB de date incluse.

La RED 59 aveţi 4 GB de internet mobil cu viteze 4G de până la 100 de Mbps, iar în curând de 150 de Mbps. În stocul Vodafone am întâlnit 22 de telefoane compatibile cu reţeaua 4G, de la Samsung S4 Mini, la Nokia Lumia 925, Google Nexus 5, HTC One Mini sau iPhone-uri de tot felul.

Cosmote, oferte pentru cei cu 4G

Cosmote deţine licenţe 4G pentru spectrul eliberat pe 7 aprilie. Ce abonamente puteţi avea de la ei pentru 75 de Mbps? Atenţie, vorbim doar de abonamente care conţin şi voce, pentru cei care folosesc internetul mobil pe telefon.

Ce recomandăm noi? Cosmote Free XL este un abonament de 45 de euro pe lună care include 4 GB de internet la 75 de Mbps. Ei zic nelimitat, dar după 4 GB viteza se reduce la 64 de Kbps, ceea ce înseamnă că este aproape de nefolosit.

Cosmote Free L costă 31 de euro pe lună şi conţine 2 GB de internet 4G, iar apoi viteza scade la 64 de Kbps.

Consiliul de administraţie al Romtelecom a aprobat rebrandingul companiei sub un brand al gigantului german Deutsche Telekom, termenul estimat pentru finalizarea operaţiunii fiind 12 septembrie.

Simultan ar urma ca şi Cosmote, operatorul de telefonie mobilă cu acelaşi acţionar majoritar ca şi Romtelecom – grupul elen OTE - să treacă la brandul T-Mobile, au declaratpentru ZF mai multe surse de pe piaţă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”