O boală misterioasă a provocat 18 decese în Nigeria

O boală neelucidată a ucis 18 persoane în partea de sud-vest a Nigeriei, fiecare deces survenind brusc, relatează AFP citând o declarație acordată vineri de o sursă sanitară locală. Alte cinci persoane prezintă simptome asemănătoare celor descrise de cei care au murit, în principal dureri de cap, leșinuri și tulburări de vedere. Boala misterioasă a apărut la începutul săptămânii în orașul Ode-Irele, iar patru dintre decese au survenit după circa 24 de ore de la apariția simptomelor.

Primele teste nu au relevat vreo afecțiune virală și nici virusul Ebola, acesta provocând de la începutul anului trecut peste 10.600 de morți, majoritatea în trei state din Africa de vest, respectiv Liberia, Sierra Leone și Guineea.

Conform purtătorului de cuvânt al administrației statului nigerian Ondo, un grup de specialiști, printre care se află și experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se află în prezent la Ode-Irele și încearcă să elucideze despre ce afecțiune este vorba.

Totuși, în ultimele 72 de ore nu a mai fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire și se pare că deocamdată boala nu s-a răspândit dincolo de această localitate.

OMS a confirmat apariția acestei boli misterioase, precum și simptomele enumerate, și a precizat că au fost prelevate fluide corporale de la persoanele decedate și în prezent se efectuează analize.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!