O fotografie realizată de Cristian Munteanu, colaborator Mediafax, publicată în National Geographic

O fotografie realizată de Cristian Munteanu, colaborator Mediafax, publicată în National Geographic

O fotografie realizată de Cristian Munteanu, colaborator Mediafax, a fost publicată în numărul din luna septembrie al ediţiei americane a revistei National Geographic, la rubrica "Your Shot", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

O fotografie realizată de Cristian Munteanu, colaborator Mediafax, publicată în National Geographic

Din anul 2008, editorii prestigioasei publicaţii, cu un tiraj lunar de peste 5 milioane de exemplare, aleg pentru varianta tipărită cele mai bune cadre din cele peste 1,5 milioane trimise de aproape 300.000 de fotografi din întreaga lume, amatori şi profesionişti.

"Măuţa Nedelcu, în vârstă de 37 de ani, şi Florin Nedelcu, în vârstă de 34 de ani, plâng în faţa locului unde fiica lor, Florina, în vârstă de 8 luni, a murit, în incendiul care a distrus casa improvizată a familiei", se arată în descrierea fotografiei realizate de Cristian Munteanu care a fost publicată pe site-ul http://yourshot.nationalgeographic.com .

Decizia editorilor este explicată de Lynn Johnson, fotograf al National Geographic şi triplă laureată a World Press Photo, pentru care imaginea surprinsă de Cristian Munteanu reprezintă "o expresie a umanităţii".

"Este un moment de durere născută din iubire, pierdere şi amintire. Suferinţa lor îi apleacă, literalmente, spre copilul pe care l-au iubit. Asemenea momente sunt sfâşietoare când le trăieşti, îţi schimbă viaţa când le eşti martor şi sunt esenţiale de privit de către noi toţi, din perspectiva naturii noastre umane comune", spune Lynn Johnson.

Cristian Munteanu a realizat această fotografie în cadrul proiectului său "Viaţă şi Moarte în Groapă" ("Life and death in the Pit"), iar povestea imaginii este următoarea: "Cu doar patru zile înainte o fotografiasem pe Măuţa ţinând-o în braţe pe Florina, opt luni. Apoi, pe 24 decembrie, flăcările izbucnite nu se ştie cum au înghiţit baraca. Părinţii nu erau acasă şi doar vecinul Gigi Nedelcu s-a băgat în foc pentru a-i scoate pe cei mici. Din păcate, pe Florina, mezina, nu a mai putut-o salva. A doua zi, am mers în Văcăreşti ca să văd ce se întâmplă şi tot atunci am făcut şi această fotografie".

Mai multe fotografii din proiect pot fi găsite pe site-ul fotografului: http://cristianmunteanu.ro/category/projects/groapa-vacaresti/ .

National Geographic are reputaţia de a fi "epicentrul" celor mai bune lucrări de fotojurnalism din lume.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...