O nouă televiziune generalistă se va lansa în România - Linkpress TV

O nouă televiziune generalistă se va lansa în România - Linkpress TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să acorde o licenţă audiovizuală televiziunii generaliste Linkpress TV, care ar urma să emită în două-trei luni, fiind pusă în funcţiune cu o investiţie iniţială de aproximativ 850.000 de euro.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Linkpresstv SRL din Bucureşti de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru difuzare naţională prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) a televiziunii generaliste Linkpress TV din Bucureşti.

Consiliul a mai analizat acest subiect în şedinţa din 28 iulie, când membrii CNA nu au fost convinşi de acest proiect de televiziune şi au respins solicitarea de acordare a licenţei. La momentul respectiv, din echipa televiziunii Linkpress TV făcea parte şi directorul Mirel Mircea Amariţei. Avocat şi preşedinte ale Partidului Prodemo, Mirel Mircea Amariţei a candidat la funcţia de preşedinte al României la alegerile din 2014.

La şedinţa de marţi a CNA, Mirel Mircea Amariţei nu a mai fost prezent. În locul său, în faţa membrilor CNA au fost prezenţi Dragoş Vasilescu, care este în prezent director al Linkpress TV, şi Eugen Ionescu, directorul tehnic al televiziunii.

Dragoş Vasilescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Mirel Mircea Amariţei nu mai face parte din echipa Linkpress TV. El a precizat, totodată, că asociatul unic al acestei televiziuni este Maricel Coman.

Totodată, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, investiţia iniţială în lansarea televiziunii Linkpress TV ar fi de 850.000 de euro.

"Postul nostru îşi va propune să fie un post generalist, care să greşească din ce în ce mai puţin şi să reprezinte o contrapondere a prostului gust din ultima perioadă în media (...) Ne vom axa în principiu pe educaţie, am achiziţionat mai multe filme şi documentare care vorbesc despre geografia lumii, despre politica lumii ş.a.m.d. (...) Vom da un spaţiu destul de larg copiilor, pentru că, în ultima vreme, în grilele televiziunilor naţionale şi locale, copiii ocupă un loc accidental (...) Am dori ca prin prestaţia noastră să devenim o televiziune interesantă pentru oamenii de rând, pentru oamenii normali, şi nu vom face oamenii să îşi arunce televizorul pe fereastră (...) Nu vom apela la sânge pe pereţi, pentru că se întâmplă şi lucruri normale în ţara asta", a spus Dragoş Vasilescu.

El a precizat că Linkpress TV va putea începe să emită în două-trei luni, în funcţie de negocierile pe care reprezentanţii televiziunii le poartă cu operatorii de cablu UPC şi RCS&RDS. "Suntem pregătiţi în proporţie de 80% să dăm drumul", a explicat Dragoş Vasilescu.

Acesta a precizat că, la lansare, Linkpress TV va fi disponibil şi pe platforma online SeeNow.

Totodată, Dragoş Vasilescu a spus că, în primele şase luni, televiziunea Linkpress TV cel mai probabil nu va putea să difuzeze publicitate. "Am făcut toate calculele şi o anumită perioadă vom putea să rezistăm fără niciun fel de probleme, cât timp ne vom împicioroga (...) După şase luni de zile de graţie, vă vom propune şi o grilă în care vom avea publicitate", a spus Vasilescu.

În ceea ce priveşte echipa Linkpress TV, Dragoş Vasilescu a precizat că din aceasta vor face parte jurnalişti şi operatori care în prezent lucrează la alte televiziuni. "Majoritatea colegilor care vor lucra la noi lucrează în prezent în alte televiziuni", a spus Vasilescu, precizând că acesta este motivul pentru care nu le poate face publice numele în acest moment.

În urma discuţiilor, CNA a decis să acorde licenţa pentru Linkpress TV. Decizia de acordare a licenţei a fost luată cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Viorel Buda, Răsvan Popescu şi Laura Georgescu), în timp ce "împotrivă" au votat Monica Gubernat, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...