O rochie purtată de Vivien Leigh în filmul 'Pe aripile vântului', vândută cu 137.000 de dolari

O rochie purtată de Vivien Leigh în filmul 'Pe aripile vântului', vândută cu 137.000 de dolari

O rochie purtată de actrița Vivien Leigh în celebrul film 'Pe aripile vântului' din 1939 a fost vândută sâmbătă cu 137.000 de dolari prin casa de licitații Heritage Auction, transmite duminică AFP. Ansamblul din două piese, care inițial era gri-bleu, dar s-a decolorat între timp și este de culoare gri-deschis, avusese prețul de pornire de 60.000 de dolari.

Rochia brodată aparținând personajului Scarlett O'Hara a făcut parte dintr-un lot de 150 de obiecte legate de această peliculă provenind din colecția lui James Tumblin, fost specialist în domeniul coafurii și machiajului de la studiourile Universal, care a început în anii 1960 să strângă amintiri legate de filmul recompensat cu zece premii Oscar.

Printre obiectele vândute de Heritage Auction — în SUA, la Beverly Hills, sau online (www.ha.com) — s-au mai numărat o pălărie de pai cu panglici verzi purtată de Scarlett O'Hara, achiziționată cu 52.500 de dolari, și o bluză roz a aceluiași personaj, pentru care s-au plătit 32.500 de dolari.

Un costum gri al lui Rhett Butler — erou întruchipat de Clark Gable — a fost cumpărat cu 55.000 de dolari, iar o uniformă militară a lui Ashley Wilkes — rol jucat de Leslie Howard — s-a vândut sub estimări, cu numai 16.200 de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...