O supravieţuitoare a Holocaustului de origine română l-a adoptat pe nepotul unui comandant nazist

O supravieţuitoare a Holocaustului de origine română l-a adoptat neoficial pe nepotul unui comandant de lagăr nazist, la 70 de ani după ce acesta i-a omorât părinţii şi a supus-o unor experimente medicale la Auschwitz.

La vârsta de zece ani, viaţa se schimba radical pentru Eva Mozes Kor şi pentru sora ei geamănă, Miriam, scrie Daily Mail.

Cele două, născute în România, au fost duse în lagărul nazist de la Auschwitz alături de părinţi, pe care nu i-au mai văzut niciodată. Cele două copile au fost supuse forţat unor experimente medicale oripilante.

În pofida coşmarului prin care a trecut, Eva Mozes Cor, care acum are 80 de ani, a ajuns să aibă compasiune şi să îi ierte pe torţionarii nazişti. În plus, ea l-a adoptat neoficial pe Rainer Hoess, nepotul comandantului nazist Rudolf Hoess, care a coordonat campania de omorâre a 1,1 milioane de persoane în lagărul de la Auschwitz.

La câteva decenii de la sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial, Eva, care locuieşte în Statele Unite, a primit un email de la Rainer Hoess, în vârstă de 49 de ani. Rainer întrerupsese toate legăturile cu familia lui şi a exprimat dezgust privind activităţile bunicului său (spânzurat în anul 1947 pentru crimele comise).

"Sunt mândră să îi fiu bunică", a declarat Eva Mozes Kor despre Rainer Hoess. "Îl admir şi îl iubesc. Simţea nevoia iubirii din partea familiei pe care nu a avut-o niciodată", afirmă femeia.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere