O supravieţuitoare a Holocaustului de origine română l-a adoptat pe nepotul unui comandant nazist

O supravieţuitoare a Holocaustului de origine română l-a adoptat pe nepotul unui comandant nazist

O supravieţuitoare a Holocaustului de origine română l-a adoptat neoficial pe nepotul unui comandant de lagăr nazist, la 70 de ani după ce acesta i-a omorât părinţii şi a supus-o unor experimente medicale la Auschwitz.

La vârsta de zece ani, viaţa se schimba radical pentru Eva Mozes Kor şi pentru sora ei geamănă, Miriam, scrie Daily Mail .

Cele două, născute în România, au fost duse în lagărul nazist de la Auschwitz alături de părinţi, pe care nu i-au mai văzut niciodată. Cele două copile au fost supuse forţat unor experimente medicale oripilante.

În pofida coşmarului prin care a trecut, Eva Mozes Cor, care acum are 80 de ani, a ajuns să aibă compasiune şi să îi ierte pe torţionarii nazişti. În plus, ea l-a adoptat neoficial pe Rainer Hoess, nepotul comandantului nazist Rudolf Hoess, care a coordonat campania de omorâre a 1,1 milioane de persoane în lagărul de la Auschwitz.

La câteva decenii de la sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial, Eva, care locuieşte în Statele Unite, a primit un email de la Rainer Hoess, în vârstă de 49 de ani. Rainer întrerupsese toate legăturile cu familia lui şi a exprimat dezgust privind activităţile bunicului său (spânzurat în anul 1947 pentru crimele comise).

"Sunt mândră să îi fiu bunică", a declarat Eva Mozes Kor despre Rainer Hoess. "Îl admir şi îl iubesc. Simţea nevoia iubirii din partea familiei pe care nu a avut-o niciodată", afirmă femeia.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante