Obama a sunat personal trei mame din SUA pentru a le felicita de Ziua Mamei - FOTO, VIDEO

Obama a sunat personal trei mame din SUA pentru a le felicita de Ziua Mamei - FOTO, VIDEO

Preşedintele Barack Obama a surprins trei mame din Statele Unite, pe care le-a sunat personal pentru a le felicita cu ocazia zilei Mother's Day (Ziua Mamei), a anunţat într-un comunicat Casa Albă, informează CNN.

Potrivit sursei citate, cele trei mame au fost alese dintre persoanele care i-au trimis scrisori preşedintelui Statelor Unite pe parcursul unui an.

Cele trei mame sunt Stephanie Tarr, o chelneriţă din Coon Rapids (Minnesota), Dawn Miller, gardian la o închisoare din Tucson (Arizona), şi Patricia Church, din Ormond Beach (Florida).

"Ştiu cât de greu este să creşti copii şi să faci ce este bine pentru ei. Dacă n-ar fi fost mama mea, nu aş fi ajuns în acest punct al vieţii mele", i-a spus Obama uneia dintre mamele pe care le-a sunat, făcând astfel referire la mama sa, Ann Dunham, care a murit în 1995. 

Potrivit comunicatului dat publicităţii de Casa Alba, Stephanie Tarr, mama a doi băieţi, i-a scris lui Obama pentru a-i mulţumi lui şi familiei acestuia pentru "ceea ce fac în fiecare zi pentru famiile obişnuite din Statele Unite". Femeia a mai menţionat în scrisoare că printre probleme importante cu care se confruntă sunt salariul mic şi taxele mari pentru grădiniţă.

"Nuuu..., nu se poate", a fost răspunsul Stephaniei Tarr atunci când a auzit vocea lui Obama la telefon. Preşedintele a replicat: "Sunt chiar eu. Daţi-mi un test. Întrebaţi-mă orice".

Dawn Miller i-a scris lui Obama despre fiul ei de 22 de ani, care nu a putut beneficia de asigurare de sănătate, însă a putut primi tratament în baza asigurării ei de sănătate, mulţumindu-i preşedintelui Obama pentru noul program privind sănătatea introdus în Statele Unite.

Ultima dintre mamele sunate a fost Patricia Church, care a crescut singură patru copii, unul dintre aceştia fiind puşcaş marin. Ea i-a scris preşedintelui pentru a-i vorbi despre probleme cu care se confruntă mamele singure. "Domnule Preşedinte, ştiu că sunteţi prea ocupat pentru a vorbi sau pentru a mă întâlni şi înţeleg acest lucru. Însă, sper şi mă rog că veţi putea cel puţin să citiţi aceste cuvinte pe care vi le scriu", a scris femeia în scrisoarea citată.

Obama i-a mulţumit acesteia pentru faptul că unui dintre copii ei a ales să-şi servească ţara. "Sunt mândru de tot ceea ce aţi făcut pentru a creşte patru copii şi pentru că aţi ales să vă serviţi ţara. Copiii vor deveni oameni minunaţi graţie dumneavoastră", i-a spus Obama la telefon.

Mother's Day se sărbătoreşte în fiecare an, în Statele Unite, în a doua duminică din luna mai.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei