OSCAR 2015 Julianne Moore, foarte aproape de primul său premiu Oscar

OSCAR 2015 Julianne Moore, foarte aproape de primul său premiu Oscar

Actrița americană Julianne Moore, aflată la a cincea sa nominalizare la Oscar, este favorita clară la categoria cea mai bună actriță pentru interpretarea magistrală a unei bolnave de Alzheimer în filmul "Still Alice", un rol cu care a câștigat toate premiile anul acesta.

Rivalele sale sunt Reese Witherspoon ('Wild'), Felicity Jones ('The Theory of Everything') — nominalizată pentru prima oară — Marion Cotillard ('Two Days, One Night') și Rosamund Pike ('Gone Girl'), o altă novice printre actrițele veterane, relatează EFE, care detaliază lista nominalizărilor la categoria 'Cea mai bună actriță în rol principal'.

1. Julianne Moore, o recunoaștere la momentul potrivit

Considerată una dintre cele mai bune actrițe de la Hollywood din ultimii ani, Moore, în vârstă de 54 de ani, și-a croit drum spre statutul de favorită la Oscar după ce a câștigat pentru rolul din 'Still Alice' Globul de Aur, BAFTA și premiul Sindicatului Actorilor Americani (SAG).

Moore a mai fost nominalizată la categoria cea mai bună actriță pentru filme precum 'The End of the Affair' (1999) și 'Far from Heaven' (2002), iar ca actriță în rol secundar a fost nominalizată pentru 'Boogie Nights' (1997) și 'The Hours' (2002). Cariera ei a fost în plină ascensiune, ea nerefuzând să apară nici în superproducții ca 'The Hunger Games' sau 'Seventh Son', sau în filme independente, ca 'Freeheld', în care joacă rolul unei lesbiene bolnavă de cancer în fază terminală.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…