Pe pagina 3 din The Sun a apărut o femeie topless, contrar informațiilor că ziarul renunță la aceste fotografii

Pe pagina 3 din The Sun a apărut o femeie topless, contrar informațiilor că ziarul renunță la aceste fotografii

Fotografia cu o femeie topless de pe pagina 3 a publicației The Sun a continuat să apară joi, dezmințind astfel informațiile potrivit cărora tabloidul britanic ar pune capăt unei tradiții născute în 1970. The Times, care face parte, ca și The Sun, din grupul News UK al magnatului american Rupert Murdoch, lansase știrea marți, relatează AFP.

Vestea a fost salutată imediat de asociațiile feministe și de ministrul britanic al educației și pentru drepturile femeilor, Nicky Morgan. Lovitură de teatru însă joi, când pe pagina 3 a apărut din nou o blondă cu sânii goi, sub titlul 'clarificări și corectări'. 'Ca urmare a unor recente informații de presă, vrem să clarificăm că aceasta este pagina 3 și aceasta este o fotografie cu Nicole, 22 de ani, din Bournemouth', arată legenda din The Sun. 'Ne cerem scuze ziariștilor din presa scrisă și de la televiziuni, care în ultimele ore nu au făcut decât să vorbească și să scrie despre noi', adaugă ziarul.

The Sun nu a confirmat oficial marți știrea că pe pagina 3 nu vor mai apărea fotografii cu femei topless. 'The Sun nu a spus nicio clipă ce se va întâmpla cu pagina 3', a declarat pentru AFP șeful biroului de relații publice al cotidianului, Dylan Sharpe.

'Se pare că lupta trebuie să reînceapă', a reacționat grupul de presiune 'No More Page 3', care salutase la începutul săptămânii 'o veste cu adevărat istorică'.

Rupert Murdoch însuși lăsase să se înțeleagă anul trecut că va pune capăt tradiției 'demodate', potrivit lui, a paginii 3. 'Demodată după părerea mea, dar se pare că cititorii nu gândesc la fel', a scris într-un mesaj pe Twitter patronul de presă în vârstă de 83 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina