Peste o sută de persoane, la cununia religioasă a fiicei primarului Nichita, oficiată de IPS Teofan - FOTO

Peste o sută de persoane, la cununia religioasă a fiicei primarului Nichita, oficiată de IPS Teofan - FOTO

Peste o sută de persoane participă, sâmbătă după-amiază, la cununia religioasă a fiicei primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, slujba fiind oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, iar unul dintre naşi este ministrul Rovana Plumb.

Peste o sută de persoane, la cununia religioasă a fiicei primarului Nichita, oficiată de IPS Teofan (Imagine: Florin Ghetau/Mediafax Foto)

Cununia religioasă a Ilincăi Nichita are loc la Biserica ”Sfântul Nicolae din Copou” şi este oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, împreună cu mai mulţi preoţi.

Primii care au ajuns la biserică au fost primarul Gheorghe Nichita , fosta soţie a acestuia, precum şi mirele, Cosmin Livezeanu. La scurt timp au ajuns ministrul Rovana Plumb şi soţul acesteia, după care a venit şi Ilinca Nichita.

Primarul Gheorghe Nichita le-a spus jurnaliştilor că este mai emoţionat decât cu o zi în urmă, când a oficiat cununia civilă a fiicei sale.

La ceremonia religioasă a venit şi rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, în total la eveniment fiind prezente aproximativ o sută de persoane.

Mai mulţi angajaţi ai unei firme de pază se află în faţa bisericii, iar în zonă patrulează poliţişti locali îmbrăcaţi civil.

Curtea bisericii unde are lor cununia religioasă a fost împodobită special pentru eveniment. A fost instalat un covor roşu, lung de peste zece metri, pe care au fost aruncate petale de trandafiri, iar de o parte şi de alta au fost aşezate buchete mari de trandafiri albi.

Naşii Ilincăi Nichita sunt ministrul Rovana Plumb şi notarul ieşean Mihaela Pohoaţă, unde fiica primarului şi-a făcut stagiul.

Petrecerea este programată în cursul serii la un restaurant select de la marginea municipiului Iaşi, iar potrivit primarului la eveniment vor fi prezenţi premierul Victor Ponta , vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea , dar şi alţi reprezentanţi ai Guvernului. La petrecere au fost invitaţi şi parlamentari PSD, consilieri locali, directori ai unor instituţii din Iaşi, dar şi oameni de afaceri locali.

Numele artiştilor care vor întreţine atmosfera la petrecere nu au fost divulgate, organizatorii spunând că va fi o surpriză pentru invitaţi.

În organizarea nunţii s-au implicat creatoarea de modă Doina Levintza şi Beatrice Rancea, managerul Operei Române din Iaşi.

Ilinca Nichita şi Cosmin Livezenu s-au cunoscut în urmă cu patru ani. Fiica cea mică a primarului este notar, în timp ce Cosmin Livezeanu lucrează în sistemul bancar.

Cununia civilă a fiicei primarului Gheorghe Nichita a fost oficiată vineri după-amiază chiar de către edilul ieşean şi s-a desfăşurat în prezenţa a zeci de persoane. Cu o oră înainte de începerea ceremoniei de la Starea Civilă din Iaşi, în zonă şi-au făcut apariţia mai mulţi poliţişti locali, dar şi un echipaj al Poliţiei Rutiere. După cununia civilă, participanţii la eveniment s-au retras la o petrecere la un restaurant central din Iaşi.

În ultimele zile, în clădirea în care funcţionează Starea Civilă din Iaşi s-a făcut curăţenie generală. Au fost spălate ferestrele şi treptele instituţiei şi au fost aduse ghivece de flori care au fost aşezate în faţa clădirii. În ultimele zile, spaţiile verzi din jurul bisericii au fost curăţate de angajaţi din subordinea municipalităţii, iar în curtea lăcaşului de cult au fost aduse ghivece de flori.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale