Poliţia indiană a reţinut un porumbel, de teamă că ar putea fi folosit pentru spionaj

Poliţia indiană a reţinut un porumbel, de teamă că ar putea fi folosit pentru spionaj

Poliţia indiană a anunţat vineri că a reţinut un porumbel care a zburat într-un sat din apropierea frontierei militarizate cu Pakistanul, existând suspiciuni că ar putea fi folosit pentru spionaj, relatează AFP în pagina electronică.

Poliţia indiană a reţinut un porumbel, de teamă că ar putea fi folosit pentru spionaj (Imagine: Shutterstock)

Poliţia a precizat că pasărea a fost supusă unor teste cu raze X, pentru a vedea dacă are vreun dispozitiv suspect, după ce un localnic a observat sub penele porumbelului o ştampilă care conţinea o inscripţie în limba urdu şi numele unui district pakistanez.

"Am trimis pasărea la o policlinică unde s-au rezalizat teste cu raze X pentru a vedea dacă are vreo cameră de spionaj, un transmiţător sau un cip", a declarat comandantul de poliţie Rakesh Kaushal.

"Până în prezent nu există dovezi care să indice că este o pasăre de spionaj, dar pentru că nu putem descifra mesajul scris în urdu, nu putem fi absolut siguri", a adăugat el.

Kaushal a precizat că poliţia a alertat serviciile de informaţii după descoperirea porumbelului în statul Punjab, din nordul Indiei.

Acesta nu este primul caz în care păsările sunt implicate în vechea rivalitate dintre cele două puteri nucleare.

În 2013, forţele de securitate indiene au găsit un şoim mort care avea ataşată o cameră video de mici dimensiuni, iar în 2010, un alt porumbel a fost reţinut de teamă că ar putea fi folosit pentru spionaj.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

3 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

4 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși

5 Spovedania unui rus care a supraviețuit în Ucraina: „Mi-am dat seama că noi suntem fasciștii. Toți noii recruți vor muri acolo”