Povestea ICOANEI FĂCĂTOARE DE MINUNI din Maramureş

Povestea ICOANEI FĂCĂTOARE DE MINUNI din Maramureş

Icoana făcătoare de minuni din Maramureş / FOTO: http://adevarul.ro

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din Mănăstirea Sf. Ilie din Dragomireşti (Maramureş) este opera unui maestru anonim clujean din secolul al XVIII-lea, scrie adevarul.ro .

Icoana are o caracteristică cu totul specială: piciorul stâng al Pruncului Isus este reprezentat sub formă de palmă. Chiar zilele trecute creştinii din zona Clujului şi nu numai au fost aşteptaţi să vadă icoana făcătoare de minuni adusă de la Mănăstirea Dragomireşti.

Icoana Sf. Maria cu Pruncul de la Mănăstirea Sf. Ilie din Dragomireşti, preţuită de credincioşi ca fiind o icoană făcătoare de minuni, a putut fi admirată în zilele de vineri, 8 august, şi sâmbătă, 9 august, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj.

Potrivit informaţiilor furnizate de către cei de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, pictată în jurul anului 1750 pentru o biserică din apropierea Dejului, icoana a fost dusă la Dragomireşti de monahul Pimen Moldovan, reîntemeietorul mănăstirii maramureşene, în anii 1925-1927.

În 1949 noul lăcaş de rugăciune a fost incendiat, singura supravieţuitoare fiind această icoană a Maicii Domnului, care de atunci este înconjurată cu o veneraţie specială. Prin acest miracol al incombustibilităţii, icoana s-a alăturat celorlalte Fecioare transilvănene care au devenit obiectul pelerinajelor, cele mai cunoscute astăzi fiind icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Nicula, pentru credincioşii români, şi statuia Fecioarei cu Pruncul de la Mănăstirea franciscană din Şumuleu-Ciuc, pentru credincioşii maghiari.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”