Raluca Stroe Brumaru a fost numită coordonator al Ştirilor TVR de Stelian Tănase

Raluca Stroe Brumaru a fost numită coordonator al Ştirilor TVR de Stelian Tănase

Jurnalista Raluca Stroe Brumaru a fost numită coordonator al Ştirilor TVR, printr-o decizie luată de Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), după cum a declarat acesta, marţi, pentru agenţia MEDIAFAX.

Raluca Stroe Brumaru a fost numită coordonator al Ştirilor TVR de Stelian Tănase (Imagine: Mediafax Foto / Cristi Movila)

"Am numit-o pe doamna Raluca Stroe Brumaru pe post de coordonator la Ştiri", a spus Stelian Tănase.

El a precizat că Raluca Stroe Brumaru (Brumariu) a fost numită în această funcţie până la întoarcerea din concediu medical al lui Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci).

"Nu este interimar. Este pe durata cât domnul Lucaci este în concediu medical. Când se va întoarce din concediu medical, o să permanentizăm această decizie. Acum, legea nu ne permite decât atât", a mai spus Stelian Tănase.

Raluca Stroe Brumaru s-a numărat printre numele vehiculate pentru preluarea conducerii Ştirilor TVR, după cum a relatat agenţia MEDIAFAX pe 20 aprilie, citând surse din SRTv.

Raluca Stroe Brumaru a fost producător general al Departamentului Emisiuni informative (DEI) din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport (DEIS) a TVR, în perioada în care Rodica Culcer era şefa Ştirilor TVR.

Claudiu Lucaci a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din Societatea Română de Televiziune, iar contestaţia făcută de acesta a fost respinsă.

În acest context, Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, la mijlocul lunii aprilie, pentru MEDIAFAX, că există câteva candidaturi pentru această funcţie, precizând că nu a luat încă o decizie cu privire la persoana care va fi şeful interimar al Ştirilor TVR. El a mai spus că va lua o decizie după ce Claudiu Lucaci va reveni din concediul medical în care se află.

Claudiu Lucaci, directorul Ştirilor TVR, a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale, însă o comisie condusă de Stelian Tănase a decis că procesul de evaluare în cazul său "a fost viciat".

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a rămâne şef al Ştirilor TVR, a declarat pentru MEDIAFAX că TVR este o instituţie condusă politic şi va contesta rezultatul reevaluării sale. Claudiu Lucaci a mai spus că a înţeles dintr-o discuţie cu Stelian Tănase, şeful SRTv, că evaluarea managerilor TVR s-a făcut "pe considerente politice".

Totodată, Claudiu Lucaci a precizat că a depus o acţiune în instanţă în acest caz. El şi-a motivat decizia prin faptul că reevaluarea sa nu era prevăzută în regulamentele TVR.

Lucaci a făcut referire şi la faptul că, deşi componenţa comisiei care l-a reevaluat a fost diferită de componenţa celei care l-a evaluat iniţial, comisia de contestaţii în procesul de reevaluare îl avea la conducere tot pe Stelian Tănase, aşa cum a fost şi comisia de contestaţii de la evaluare.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…