Record mondial: Kate Bush, prima cântăreaţă din istorie prezentă în topul britanic cu 8 albume în acelaşi timp

Record mondial: Kate Bush, prima cântăreaţă din istorie prezentă în topul britanic cu 8 albume în acelaşi timp

Kate Bush a profitat de recentele ei concerte prin care a revenit pe scenă după o pauză de 35 de ani şi a stabilit un nou record mondial, devenind prima cântăreaţă din istoria industriei muzicale care este prezentă în topul britanic cu opt albume în acelaşi timp.

Record mondial: Kate Bush, prima cântăreaţă din istorie prezentă în topul britanic cu 8 albume în acelaşi timp (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două dintre albumele cântăreţei britanice sunt prezente în Top 10 şi, în total, opt dintre albumele sale se află în Top 40 din Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Recent, artista a revenit pe scenă cu ocazia primelor ei concerte live, după o pauză de 35 de ani.

Singurii artişti care depăşesc performanţa stabilită de Kate Bush sunt cântăreţul Elvis Presley, care a avut 12 albume în Top 40 după moartea sa, în 1977, şi trupa The Beatles, care a avut 11 albume în Top 40 în anul 2009.

Albumul "The Whole Story" al cântăreţei Kate Bush se află pe locul al şaselea, iar albumul "Hounds of Love" ocupă poziţia a noua.

Pe locul al 20-lea se află albumul "50 Words For Snow", pe locul al 24-lea este "The Kick Inside" - materialul de debut al artistei britanice -, locul al 26-lea este ocupat de "The Sensual Word", pe poziţia a 37-a se află albumul "The Dreaming", urmat pe locul următor (al 38-lea) de "Never For Ever", iar discul "Lionheard" se află pe poziţia a 40-a.

Peste 80.000 de bilete au fost vândute pentru cele 22 de show-uri pe care Kate Bush le susţine în această perioadă în turneul "Before the Dawn", la sala Hammersmith Apollo din Londra.

Catherine "Kate" Bush, născută pe 30 iulie 1958, este o cântăreaţă, compozitoare şi producătoare britanică, celebră pentru stilul ei muzical eclectic şi vocea ei sensibilă, care au ajutat-o să devină o prezenţă de marcă în peisajul muzical din Marea Britanie.

În 1978, Kate Bush a devenit prima cântăreaţă din istorie care a ajuns pe primul loc în topul britanic - Official Singles Chart - cu piesa ei de debut, un cântec compus de ea, "Wuthering Heights", care a rămas pe primul loc vreme de patru săptămâni. De atunci, artista a lansat 10 albume de studio, dintre care trei au ajuns pe primul loc în topul britanic. În 1987 a primit un Brit Award la categoria "cea mai bună cântăreaţă britanică solo", iar, în 2002, a fost recompensată cu un premiu Ivor Novello pentru contribuţia extraordinară adusă industriei muzicale din Marea Britanie. Kate Bush a primit şi trei nominalizări la premiile Grammy şi, în 2013, a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…