Rob Ford, primarul din Toronto, a dansat pe ritmuri reggae într-o şedinţă a Consiliului municipal - VIDEO

Rob Ford, primarul din Toronto, a dansat pe ritmuri reggae într-o şedinţă a Consiliului municipal - VIDEO

Rob Ford, controversatul primar al oraşului canadian Toronto, a dansat pe ritmuri reggae în timpul unei şedinţe a Consiliului municipal din localitate.

Rob Ford, primarul din Toronto, a dansat pe ritmuri reggae într-o şedinţă a Consiliului municipal - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şedinţa a avut loc joi, la patru zile de la precedenta reuniune a consiliului, şi a reprezentat pentru membrii acestuia o bună ocazie de a mulţumi şi a-şi lua la revedere de la colegii lor care şi-au încheiat mandatul, precum Norm Kelly, care a condus consiliul în perioada suspendării primarului Rob Ford, informează torontosun.com .

Consiliera Pam McConnell a lăudat eforturile făcute de Norm Kelly după ce primarul Rob Ford a fost deposedat de prerogativele sale în 2013, după ce a recunoscut că a prizat cocaină.

"A fost o perioadă îngrozitoare şi teribil de haotică. Ne-aţi scos din haosul întunecat şi ne-aţi adus spre lumină. Aţi adus mult calm în acele ape tulburi", a declarat Pam McConnell.

Rob Ford i-a mulţumit şi el lui Norm Kelly pentru felul în care condus Consiliul municipal din Toronto.

"Ştiu că am pus acest consiliu într-o situaţie dificilă. Ştiu că am făcut de râs acest consiliu şi vreau să mulţumesc primarului interimar pentru felul în care a condus. Nu pot să vă mulţumesc suficient pentru faptul că aţi acceptat această sarcină. Trecutul este trecut, iar acum trebuie să mergem înainte. Vă mulţumesc şi apreciez ceea ce aţi făcut", a declarat Rob Ford.

Discursul susţinut joi de Rob Ford este complet diferit de ameninţările proferate la adresa consilierilor săi atunci când a fost deposedat de prerogative în noiembrie 2013: "Voi credeţi că stilul american de a face politică este dezgustător, dar tot voi sunteţi aceia care aţi invadat Kuwaitul! Fiţi atenţi la ce vă spun, prieteni, va urma un război deschis pentru următoarele alegeri şi eu voi face tot ce îmi stă în putere pentru a vă învinge!".

Joi, cu puţin timp înainte de pauza de prânz, consilierii au asistat la o scurtă reprezentaţie muzicală, susţinută de Jay Douglas and The All Stars.

La fel ca în decembrie 2013, primarul Rob Ford a dansat din nou pe ritmuri reggae, în mijlocul sălii de consiliu şi a cântat alături de muzicienii invitaţi.

Primarul în exerciţiu a fost privat de Consiliul Municipal din Toronto de toate funcţiile executive în noiembrie, după ce acesta a recunoscut că a consumat "crack", un derivat puternic al cocainei.

Difuzarea unei noi înregistrări video compromiţătoare la sfârşitul lui aprilie l-a determinat pe Rob Ford să se retragă temporar din viaţa publică, pentru a urma o cură de dezintoxicare de două luni.

Primarul în exerciţiu candidează pentru un nou mandat, în pofida îndemnurilor de a demisiona, din cauza problemelor dezvăluite în toamnă şi a recidivei din primăvară.

El a revenit la primărie pe 1 iulie şi s-a lansat în campania electorală în vederea scrutinului din 27 octombrie. Sondajele cele mai recente îl plasează pe poziţia a doua în intenţiile de vot.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...