Sediul din Hamburg al Facebook, vandalizat. Pe pereţii săi a fost scris mesajul "Facebook dislike" - FOTO

Sediul din Hamburg al Facebook, vandalizat. Pe pereţii săi a fost scris mesajul "Facebook dislike" - FOTO

Sediul din Hamburg al Facebook a fost vandalizat de un grup de 15-20 de persoane, care au spart geamurile clădirii în care sunt găzduite birourile reţelei de socializare, au aruncat vopsea pe pereţii imobilului şi au scris pe aceştia mesajul "Facebook dislike".

Sediul din Hamburg al Facebook, vandalizat. Pe pereţii săi a fost scris mesajul "Facebook dislike"

Acţiunea ar fi avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică şi ar fi fost realizată de un grup de 15-20 de persoane care au purtat haine negre, având, totodată, capetele acoperite, au declarat duminică reprezentanţi ai poliţiei din acest oraş german, citaţi de Reuters.

Poliţia a precizat că a fost lansată o investigaţie în acest caz.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că nu a fost rănită nicio persoană în timpul acestui incident. Acesta nu a făcut comentarii privind posibilele cauze ale acestui act de vandalism.

De asemenea, conducerea europeană a Facebook este investigată în prezent în Germania, sub suspiciunea că reţeaua de socializare ar fi eşuat în privinţa înlăturării unor mesaje care promovau discursuri rasiste.

Investigaţia a fost anunţată luna trecută, după ce mai mulţi politicieni germani şi celebrităţi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de comentarii în limba germană pe Facebook şi pe alte reţele online de socializare împotriva străinilor, în timp ce această ţară se luptă să facă faţă unui număr mare de refugiaţi.

Martin Ott, directorul Facebook pentru regiunea Europei de Nord, Centrală şi de Est, care are sediul central la Hamburg, ar fi, la rândul său, vizat de această investigaţie.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat luna trecută să comenteze pe larg pe marginea acestei investigaţii. Acesta a precizat, totuşi, că acuzaţiile aduse Facebook sunt nefondate, iar reţeaua de socializare şi angajaţii săi nu au încălcat legislaţia germană.

Totodată, Facebook are un parteneriat cu grupul FSM, care monitorizează cu ajutorul unor voluntari serviciile reţelei de socializare. De asemenea, Facebook a precizat că îşi încurajează utilizatorii să penalizeze mesajele rasiste de pe această reţea de socializare.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...