Sfaturi pentru slăbit de acum 150 de ani: Apa, cel mai mare inamic

Sfaturi pentru slăbit de acum 150 de ani: Apa, cel mai mare inamic

Sfaturi pentru slăbit de acum 150 de ani / FOTO: wikipedia.org

1. Aerul arde grăsimea

În articolele și cărțile de la începutul secolul 20 se recomandă un stil de viață activ. Sunt încurajate mersul, călăritul și înotul, însă nu pentru motivele pentru care sunt recomandate în ziua de astăzi. Pe atunci se credea că oxigenul arde grăsimea la propriu. Dacă respirai adânc aer proaspăt, straturile de grăsime erau eliminate.

“Aerul proaspăt este un agent distructiv pentru grăsime. Oxigenul arde carbonul. Ați observat cum un foc pe cale să se stingă este reaprins sub acțiunea unui curent de aer? Asta se întâmplă și când o femeie care este prea grasă iese la plimbare. Aerul curat arde carbonul care se află în straturile ei de grăsime de pe burtă și de pe șolduri”, explică Lina Cavalieri în cartea ei “Secretele mele de frumusețe”, publicată în 1914.

2. Opt ore de somn pe noapte îngrașă

Nu doar somnul de după-amiază, ci și opt ore dormite pe noaptea îngrășau, se credea în urmă cu 100 de ani. “Dormitul după-amiază pentru cei care sunt deja odihniți și trăiesc în lux afectează atât minte, cât și corpul. Somnul în exces prostește și îngrașă”, se arată în cartea “Frumusețea fizică. Cum să ți-o păstrezi”, publicată de Annette Kellerman în 1918. O altă carte recomandă cel mult șapte ore de somn pe noapte și interzice somnul de după-amiază. Femeilor care nu reușesc să doarmă mai puțin li se recomandă să doarmă pe paturi cât mai neconfortabile.

Citește restul articolului pe Fabuloase.ro .

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro