Surf, rechini și camere de filmare - dramă evitată la limită în Africa de Sud

Un surfer australian a văzut moartea cu ochii la un concurs desfășurat duminică în Africa de Sud, în timpul căruia a fost atacat de un rechin, relatează AFP.

Mick Fanning, triplu campion aștepta răbdător în apă să-i vină rândul în finală, când un rechin a apărut brusc în spatele lui. "Am început să dau din picioare și să țip. Am văzut doar înotătoarea dorsală, nu și dinții. Am reușit să-i dau o lovitură în spate cu piciorul", a povestit cel supranumit 'White Ligthning'.

La competiția internațională desfășurată în Jeffreys Bay, scenariu celebru de surf din provincia Cap oriental (sud) în apropiere de Port Elizabeth, transmisă în direct la televiziune, Fanning este văzut stând pe placă în timp ce dorsala se îndreaptă repede spre el.

Surferul în vârstă de 34 de ani se zbate dar rechinul reușește să-l răstoarne în apă. Mama lui Fanning, care privea concursul transmis la televiziune în Australia, a crezut că își pierde și al doilea fiu, după ce primul său născut, Sean, murise într-un accident de mașină în urmă cu 17 ani.

O echipă de ski-jeturi pe apă a venit însă în ajutorul surferului australian care a declarat că nu a avut secționată decât frânghia de care era atașată placa de surf. 'Mike Fanning a scăpat fizic și psihic teafăr din atac", a confirmat Liga mondială de surf (WSL), care a precizat că în atac ar fi fost implicați doi rechini. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

5 HOPA! Gâdea, somat de Kovesi să achite în 15 zile daunele morale de 300.000 de lei! Nici celelalte harțabale …

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc