Taxele și interdicția de a fuma, principalii vinovați ai închiderii pub-urilor în Marea Britanie /studiu/

Taxele și interdicția de a fuma, principalii vinovați ai închiderii pub-urilor în Marea Britanie /studiu/

Circa 6.000 din 10.000 de pub-uri au fost închise în Marea Britanie din 2006, victime ale taxelor și interdicției de a fuma în locurile publice, potrivit unui studiu publicat miercuri de Institute of Economics Affairs /IEA/.

Impozitele, legislația anti-fumat și scăderea salariilor reale sunt "principalele cauze ale faptului că +public house-urile+ britanice sunt decimate din 2006", potrivit studiului acestui centru de reflecție liberal, notează AFP.

"Interzicerea fumatului /în vigoare de la 1 iulie 2007 în Anglia și cu puțin timp înainte în restul Regatului Unit/ și creșterea taxelor pe alcool sunt în special vinovate", arată acest raport realizat de Christopher Snowdon, cercetător la IEA.

Evoluțiile culturale pe termen lung, ca declinul consumului de alcool sau faptul că oamenii preferă tot mai mult să bea acasă "au fost responsabile pentru 4.000 de alte închideri" de pub-uri /taverne n.r./, estimează IEA.

Astfel, consumul de bere în Marea Britanie a scăzut de la 218 pints /1 pint = 0,568 l n.r./ pe persoană /de peste 15 ani/ în 2003 la 152 pints în 2011, în timp ce proporția de bere vândută în pub-uri a trecut de la două treimi la jumătate în ultimul deceniu, potrivit studiului care citează cifrele organismului profesional British Beer and Pub Association /BBPA/.

"Britanicii nu pierd chiar așa ușor gustul berii, ei pierd în special gustul de bere în pub-uri", arată raportul.

Marea Britanie număra 48.000 de pub-uri anul trecut, față de 60.100 în 2002 și 67.800 în 1982, potrivit datelor furnizate de BBPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro