Televiziunea favorită a Americii vine în România!

Televiziunea favorită a Americii vine în România!

Televiziunea de filme şi seriale AMC, unul dintre cele mai importante şi populare branduri TV din SUA, va fi lansată în România pe 5 noiembrie, înlocuind MGM Channel, a anunţat, miercuri, compania AMC Networks.

Televiziunea americană AMC va fi lansată în România pe 5 noiembrie

"Din 5 noiembrie, canalul favorit al Americii vine în România, vine în casele noastre!", a transmis compania AMC Networks, care deţine televiziunea AMC, miercuri, într-un anunţ remis agenţiei MEDIAFAX.

AMC Networks şi-a anunţat încă din luna august intenţia de a transforma televiziunea de filme MGM Channel în AMC, începând din această toamnă, la nivel internaţional, după cum MEDIAFAX a relatat pe 4 august.

AMC Networks a anunţat, atunci, schimbarea imaginii şi denumirii MGM Channel în "AMC", rebrandingul marcând extinderea în afara spaţiului nord-american a AMC, unul dintre cele mai populare şi premiate branduri din televiziune.

Astfel, AMC Networks a început lansarea televiziunii AMC în versiuni locale, pe cablu şi pe platformele de satelit, în Europa, America Latină, Asia şi Orientul Mijlociu, în toamna lui 2014. De asemenea, împreună cu această lansare vor veni la pachet serviciile AMC video on demand (VOD), High Definition (HD) şi servicii de tipul "TV Everywhere" ("TV Pretutindeni").

Serialele originale "Halt & Catch Fire" şi "The Divide", produse de studiourile AMC, vor fi printre primele care vor avea premiera la nivel internaţional, în acest an, pe noua televiziune AMC. În plus, pe lângă programul original venit din studiourile proprii ale AMC Networks, AMC va difuza filme populare, premiate, de la cea mai mare filmotecă mondială, inclusiv de la MGM, Paramount şi Sony.

"În ultimii ani, AMC a redefinit povestirile dramatice pe pay-TV prin abordarea cinematografică a serialelor originale, incluzând «The Walking Dead», «Mad Men» şi «Breaking Bad». Intenţionăm să copiem strategia noastră de succes din SUA şi să o implementăm în toată lumea şi să creăm o conductă cât mai largă pentru emisiunile noastre originale", a declarat, în luna august, Ed Carroll, director de operaţiuni al AMC Networks.

"Există o cerere uriaşă pentru programele originale AMC peste hotare. Acest interes, dublat de experienţa plină de succes în selectarea filmelor de la cele mai mari studiouri, ne oferă o şansă uriaşă în a face AMC Global o destinaţie de distracţie de top, la nivel mondial. Credem cu tărie că AMC Global va fi o achiziţie valoroasă pentru platformele de distribuţie ale partenerilor noştri, pe măsură ce vom continua să lucrăm împreună la creşterea afacerilor lor", a spus, la rândul său, la momentul respectiv, Bruce Tuchman, preşedintele AMC Global şi Sundance Channel Global.

Pe de altă parte, în luna iulie, compania AMC Networks a anunţat schimbarea imaginii celei mai noi achiziţii - Chellomedia (care include MGM Channel) în "AMC Networks International". Compania americană AMC Networks a achiziţionat de la grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. divizia de conţinut - Chellomedia -, pentru 750 de milioane de euro, la începutul anului.

AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care deţine şi operează mai multe televiziuni, între care se numără AMC, IFC, Sundance Channel şi WE tv. De asemenea, compania deţine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" şi "The Walking Dead".

Portofoliul său de televiziuni din România al Chello Central Europe include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel şi Shorts TV. Televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate în România de societatea Tematic Cable SRL (distribuţie) şi de Indoor Media Group (promovare), în condiţiile în care biroul din Bucureşti al Chello a fost închis pe 30 septembrie 2013.

MGM Channel - unul dintre cele mai cunoscute televiziuni de film - s-a lansat în România în octombrie 2006 şi este în totalitate subtitrat în limba română. Având ca simbol de brand maiestuosul leu, MGM Channel difuzează producţii de toate genurile: de la comedie, filme romantice, dramă la acţiune şi aventură.

În prezent, MGM Channel este inclusă în reţeaua UPC, cablu şi satelit, dar şi în grilele unor operatori mici şi mijlocii din România, astfel televiziunea AMC va putea fi recepţionată din 5 noiembrie de abonaţii acestor reţele.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria