Tennis World: "De ce este atât de uşor să te îndrăgosteşti de Simona?"

Tennis World: "De ce este atât de uşor să te îndrăgosteşti de Simona?"

Portalul internaţional de specialitate Tennis World, citat de Mediafax, încearcă să explice de ce fanii se îndrăgostesc atât de uşor de Simona Halep şi a ajuns la concluzia că senzaţia de normalitate pe care o lasă jucătoarea română poate reprezenta unul dintre motive.

 Fanii se îndrăgostesc de Simona pentru că reprezintă "răzbunarea normalităţii" 

Într-un material publicat, sâmbătă, după finala câştigată de româncă la turneul de la Dubai, autorul a remarcat valul de simpatie cu care a fost susţinută Simona Halep în Emiratele Arabe Unite. "În tenis există o regulă nescrisă: întotdeauna fanii ţin cu jucătorul mai slab cotat! Se întâmplă mereu, nu contează cât de mult este favoritul îndrăgit de comunitatea iubitorilor de tenis. Este cum i-ai vedea pe David şi Goliat luând loc între liniile albe ale terenului. Ştii că Goliat ar trebui să câştige, dar într-un fel vrei ca David să ţină pasul", notează sursa citată.

Surprinzător, această situaţie nu s-a întâmplat la finala turneului WTA de la Dubai. "Favorita principală şi cea mai îndreptăţită jucătoare să câştige titlul a fost în mod clar şi cea mai ovaţionată, în comparaţie cu adversara ei mai slab clasată. Poate că Simona nu a arătat atât de mult ca un Goliat în comparaţie cu uriaşa ei adversară, Karolina, o frumuseţe blondă de 1,86 metri înălţime. Anul trecut, sezonul ei de excepţie, Simona a ajuns în finală la French Open şi în semifinale la Wimbledon, terminând pe locul 3 WTA. Fanii tenisului s-au îndrăgostit atât de mult de ea încât au votat-o jucătoarea anului. Mai mult decât Serena Williams, mai mult decât Maria Şarapova, cei care urmăresc tenisul au vrut ca Halep să fie recunoscută", a mai scris Tennis World.

Îmbrăţişată de mulţime la Dubai, ovaţionată până la ultima minge, Simona a sărbătorit victoria cu obişnuitul ei calm şi cu o faţă zâmbitoare, a notat sursa citată, care a încercat în continuare să ofere răspunsul la întrebarea "de ce este atât de uşor să te îndrăgosteşti de Simona?"

 "Ar putea fi simplitatea mişcărilor ei. Mingea pleacă impecabil din racheta ei, în timp ce trimite lovitura favorită, forehand-ul. Nu există niciun strigăt, niciun mormăit ieşind din gâtul Simonei după fiecare lovitură, nu prea face zgomot. Mişcările ei arată ca un mecanism perfect, o bună combinaţie de forţă şi talent. Totuşi, asta nu explică de ce este atât de iubită. Ar putea fi faptul că nu arată ca noul prototip de jucătoare modernă de tenis. Nu este înaltă, nu are umeri laţi sau muşchi mari. Simona arată ca o femeie normală şi nu ai fi surprins să o întâlneşti pe un culoar de la supermarket făcându-şi cumpărăturile. Nu e snoabă, dar cel mai important este o visătoare. Este visătoare când nu-şi găseşte cuvintele pentru a exprima cât de fericită e la Paris că a ajuns atât de departe, în finală. Îşi găseşte greu cuvintele, iar engleza ei nu ţine ritmul cu gândurile ei. Este zâmbitoare şi simplă, arată ca o fetiţă în cel mai mare magazin de dulciuri din oraş. Nu este deloc ca Eugenie Bouchard când ajunge în aceeaşi situaţie, care este sigură de abilităţile ei, care nu crede că o finală este suficient. De asemenea, Simona nu este blondă, nu este deosebit de frumoasă, nu este o «fashionista». O fată normală într-o lume mare. O fată talentată care încearcă să-şi îndeplinească visul. Şi acum este uşor să înţelegem de ce oamenii o iubesc atât de mult, acum când probabil că am văzut tot. Femeile o iubesc pentru că se pot regăsi în ea. Bărbaţii o iubesc pentru că nu este o frumuseţe glacială de neatins. Fanii tenisului o iubesc pentru că are clasă şi ştie cum se joacă acest sport. Este răzbunarea normalităţii. Dacă cineva cu calităţile Simonei poate fi descris astfel...", a conchis Tennis World.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat al zecelea trofeu din carieră, al doilea de categorie Premier 5, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (4), pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, în finala turneului de la Dubai. Halep s-a impus după o oră şi 46 de minute şi, în urma acestui succes, românca revine pe locul 3 WTA.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...