Tina Turner, regina rock and roll-ului, a împlinit 75 de ani

Tina Turner, regina rock and roll-ului, a împlinit 75 de ani

Tina Turner, supranumită adesea "regina rock & roll-ului' grație vocii, temperamentului și sex-appeal-ul său, a împlinit miercuri 75 de ani.

După o carieră impresionantă, în care a vândut peste 180 de milioane de albume și a câștigat numeroase premii, printre care opt Grammy, ea a părăsit scena în 2009, la 70 de ani. S-a stabilit în Elveția, și nu mult după aceea, a primit și cetățenia țării cantoanelor.

Interpretă și dansatoare desăvârșită, artista — care potrivit revistei Rolling Stone a avut "una dintre cele mai frumoase voci din toate timpurile" — s-a născut în 1939 la Nutbush, în statul Tennessee, din sudul SUA. Începuturile ei au fost dificile. Ca și alte talente afro-americane, Tina Turner și-a făcut debutul în corul de gospel al bisericii locale.
În metropola blues-ului din St. Louis, Tina l-a cunoscut pe chitaristul Ike Turner, cu opt ani mai în vârstă decât ea, cu care s-a căsătorit în 1962 și a avut doi copii. Alături de el a cunoscut succesul profesional, dar a și suferit enorm din cauza violenței lui. Nu numai viața lor de cuplu, dar și divorțul lor a fost un coșmar pentru Tina.

Dotată cu o extraordinară putere de a învinge dificultățile de orice natură, ea și-a regăsit echilibrul, iar în 2013 s-a recăsătorit cu managerul muzical Erwin Bach, cu care locuiește în Elveția. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…