TOP CINEMA 'Exodus: Gods and Kings' conduce box office-ul într-un weekend cu încasări reduse

TOP CINEMA 'Exodus: Gods and Kings' conduce box office-ul într-un weekend cu încasări reduse

'Exodus: Gods and Kings', povestea biblică a lui Moise, în regia lui Ridley Scott, a ocupat, la debut, prima poziție a box office-ului nord-american cu încasări estimate la 24,5 milioane de dolari, într-unul dintre cele mai slabe weekend-uri ale acestui an privind încasările, potrivit boxofficemojo.com.

Difuzat în 3.503 locații, 'Exodus: Gods and Kings' a avut un debut sub așteptări comparativ cu bugetul producției și cu celelalte două filme din acest an care au abordat teme biblice: 'Noah', 44 de milioane de dolari încasări la debut, și 'Son of God', al lui Christopher Spencer, cu 25,6 milioane de dolari încasări. În ce privește audiența filmului, 54% dintre cei care au cumpărat bilete au fost bărbați, iar 65% dintre spectatori aveau vârste de peste 25 de ani.

'The Hunger Games: Mockingjay — Part 1', aflat pe poziția a doua pe listă, a avut încasări cu 40% mai puțin față de săptămâna trecută, acumulând doar 13,2 milioane de dolari, însă per total a ajuns la 277,4 milioane de dolari și are șanse serioase să ocupe la finalul anului prima poziție cu cele mai mari încasări dacă va trece de pragul de 335 de milioane de dolari, deținut în prezent de 'Guardians of the Galaxy.'

Filmul de animație 'Aventurile pinguinilor din Madagascar' ('Penguins of Madagascar'), aflat pe locul al treilea, a avut încasări de 7,3 milioane de dolari, cu 33% mai puțin comparativ cu weekend-ul trecut, ajungând la încasări totale de 58,8 milioane de dolari, în cele trei săptămâni de la lansare.

Comedia 'Top Five' al lui Chris Rock ocupă îndeaproape poziția a patra, cu 7,2 milioane de dolari, în weekend-ul de debut.

'Big Hero 6' a înregistrat o scădere de 23,6% față de săptămâna trecută, ocupând poziția a cincea, cu 6,1 milioane de dolari, per total acumulând 185,3 milioane de dolari în cele șase săptămnâni de la lansare.

Superproducția 'Interstellar' a lui Christopher Nolan ocupă locul șase cu 5,5 milioane de dolari, cu 29,4 % mai puțin față de săptămâna trecută, ajungând la încasări totale de 166,8 milioane de dolari în șase săptămâni de la debut, neașteptat de puțin comparativ chiar cu 'Big Hero 6', lansat la aceeași dată.

Comedia lui Sean Anders 'Horrible Bosses 2', produsă de Warner Bros., ocupă poziția a șaptea cu 4,6 milioane de dolari, înregistrând o scădere drastică față de săptămâna trecută cu 45%. Per total a strâns 43,6 milioane de dolari în cele trei săptămâni de la lansare.

Pe locul opt se află comedia 'Dumb and Dumber', cu Jim Carrey și Jeff Daniels în rolurile principale. Și aceasta a înregistrat o scădere consistentă a încasărilor față de săptămâna trecută, obținând 2,7 milioane de dolari, cu 35,6 % mai puțin. În ciuda acestei scăderi, a strâns 82,1 milioane de dolari în cele cinci săptămâni de la debut.

Filmul biografic despre astrofizicianul Stephen Hawking 'The Theory of Everything', aflat pe poziția a noua, a strâns 2,5 milioane de dolari, ajungând per total la 17,1 milioane de dolari în cele șase săptămâni de la lansare.

'Wild', cu Reese Witherspoon în rolul principal, al regizorului Jean-Marc Vallee închide top ten-ul cu 1,5 milioane de dolari, ajungând în cele două săptămâni de la lansare la 2,4 milioane de dolari. Foarte aproape s-au situat 'Birdman' cu 1,3 milioane dolari, respectiv 'Gone Girl' cu 1,05 milioane de dolari.

Cu numai 77,7 milioane de dolari încasări totale pentru primele 12 filme, este așteptat debutul din weekendul viitor al superproducției 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies' pentru a se putea estima dacă această lună este într-adevăr una dintre cele mai slabe luni decembrie din ultimii ani privind încasările box office-ului nord-american.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro