TOP CINEMA 'Hunger Games: Mockingjay - Part 1' domină încasările în SUA și Europa, la debut

TOP CINEMA 'Hunger Games: Mockingjay - Part 1' domină încasările în SUA și Europa, la debut

Franciza 'The Hunger Games: Mockingjay, Part 1', lansată în acest weekend, a dominat box office-ul nord american, înregistrând cele mai mari încasări pentru acest an al unui film încă de la debut cu 123 de milioane de dolari, potrivit estimărilor studiourilor, scriu agenția Reuters și portalul de specialitate boxofficemojo.com.

Al treilea episod al seriei Hunger Games, cu frumoasa Jennifer Lawrence într-unul din rolurile principale, a strâns 152 de milioane de dolari în cinematografele din afara SUA, ajungând la încasări totale de 275 de milioane de dolari, potrivit estimărilor realizate de Rentrank.

Proiectat în 4.151 cinematografe , acest al treilea episod al francizei Hunger Games a depășit astfel 'Transformers: Age of Extinction', care s-a aflat până în prezent, cu cele 100 de milioane de dolari, pe prima poziție în clasamentul încasărilor înregistrate în weekendul de debut. Per total însă, într-un clasament 'all-time' al încasărilor strânse în primul weekend de proiectare, 'The Hunger Games: Mockingjay — Part 1' ocupă poziția a cincisprezecea.

Totuși celelalte două episoade ale francizei au înregistrat încasări mai mari la debut, 158 de milioane de dolari pentru Catching Fire și 152 de milioane de dolari pentru primul episod Hunger Games.

La nivel internațional, acesta a fost weekendul de debut al celui de-al treilea episod al francizei pentru aproape 85% din piața mondială de cinematografie, cu excepția Chinei și Japoniei. În Germania a obținut cele mai mari încasări pentru acest an, cu 13,7 milioane de dolari, și la fel în Marea Britanie cu 19,9 milioane de dolari, fiind foarte probabil, potrivit estimărilor, să rămână pe prima poziție a celor mai mari încasări la debut până la finalul anului. În Franța a obținut 10.5 milioane de dolari, în Mexic 12.1 milioane, în Australia 10.1 milioane de dolari, în Brazilia 8.8 milioane, 5.3 milioane în Italia, în Spania 5.2 milioane și 3.5 milioane de dolari în Coreea de Sud.

Producția Disney 'Big Hero 6' a scăzut cu 42,1 % în încasări față de săptămâna trecută, ajungând la 20,1 milioane de dolari, acumulând în total 135, 7 milioane de dolari în cele trei săptămâni de la lansare.

Superproducția 'Interstellar' a regizorului Christopher Nolan s-a situat pe poziția a treia cu 15,1 milioane de dolari încasări, înregistrând o scădere de 47% față de săptămâna trecută, per total acumulând 120,6 milioane de dolari în trei săptămâni de la debut.

După ce weekendul trecut a ocupat prima poziție cu prilejul lansării, comedia 'Dumb and Dumber', în acest weekend pe poziția a patra, a adunat doar 13,8 milioane de dolari încasări, cu aproape 62% mai puțin, adunând, în zece zile de la lansare, 57,5 milioane de dolari.

Gone Girl se menține pentru al optulea weekend consecutiv în primele cinci, ocupând poziția a cincea, cu 2,8 milioane de dolari încasări, ajungând la un total de 156,8 milioane de dolari.

Povestea romantică 'Beyond The Lights' ocupă poziția a șasea, cu 2,6 milioane de dolari încasări, urmată de comedia 'St. Vincent' cu 2,3 milioane de dolari și producția celor de la Sony, 'Furry', cu Brad Pitt în rolul principal, cu 1,9 milioane de dolari încasări.

'Birdman' cu 1,85 milioane de dolari încasări și 'The Theory of Everything' — filmul biografic despre viața marelui astrofizician Stephen Hawking cu 1,5 milioane de dolari încasări completează top ten-ul încasărilor în SUA pentru acest weekend.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina