TOPUL celor mai periculoase 15 ţări pentru turişti în 2016 - FOTO

TOPUL celor mai periculoase 15 ţări pentru turişti în 2016 - FOTO

În contextul ameninţărilor teroriste şi a valului de imigranţi, International SOS a publicat o hartă care prezintă gradul de risc pentru turişti în fiecare ţară de pe glob. Cele mai periculoase ţări, care nu le sunt recomandate celor care pleacă în vacanţă, sunt cele din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Topul celor mai periculoase ţări din lume pentru turişti. Unde să nu ajungeţi în 2016 (Imagine: AFP)

Potrivit hărţii International SOS, 15 de ţări din lume prezintă un risc extrem de pericol, în principal din cauza situaţiei politice din aceste locuri şi a existenţei grupărilor teroriste foarte puternice care au răpit în repetate rânduri turişti străini aflaţi aici.

Cele 15 state cu risc crescut de pericol sunt din Asia şi Africa. În ceea ce priveşte ţările din Europa şi America de Nord, aceste sunt sigure pentru turişti, chiar dacă în anumite cazuri condiţiile sunt mai bune sau mai proaste pentru cei care ajung aici.

O situaţie aparte este în Rusia şi alte ţări mari din Asia şi America de Sud, precum India, Brazilia sau Indonezia, unde realizatorii hărţii susţin că situaţia se schimbă foarte repede şi există un risc mediu, variabil datorită unor proteste politice, posibil violente.

Cele mai periculoase 15 ţări pentru turişti în 2016:

Afganistan

Congo

Egipt

Irak

Libia

Nigeria (Borno)

Mali

Pakistan

Republica Centr-africană

Siria

Somalia

Sudanul de Sud

Sudan

Yemen

Ucraina.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante