Trei cești de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sănătate

Trei cești de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sănătate

Ceaiul verde sau negru are numeroase efecte benefice asupra sănătății. Consiliul olandez al sănătății recomandă să se bea trei-patru cești de ceai pe zi după ce a trecut în revistă toate studiile realizate până în prezent asupra legăturii între consumul de ceai și bolile cronice (afecțiuni cardiovasculare, diabet, cancer, demență, depresie, etc.).

Specialiștii subliniază că este vorba de ceai "adevărat" și nu de infuzii sau ceaiuri de fructe, relatează passionsante.be.

Ceaiul are un efect pozitiv asupra presiunii arteriale, consumul zilnic a cinci cești de ceai negru sau a trei cești de ceai verde reducând presiunea sistolică în medie cu 2 mmHg. În plus, ameliorează nivelul de colesterol: trei cești de ceai negru sau verde pe zi ar scădea nivelul colesterolului "rău" (LDL).

Acest dublu efect (presiune arterială și colesterol) contribuie la prevenirea bolilor vasculare (cardiace și cerebrale).

Un alt aspect menționat de passionsante.be este că patru cești de ceai negru sau verde ar scădea cu circa 15% riscul de a face diabet.

Nu s-a demonstrat în schimb, cel puțin deocamdată — vreun efect pozitiv al consumului de ceai asupra riscului de a dezvolta cancer (de sân, colon, plămâni), demență sau depresie. Este cercetat în prezent rolul său precis în controlul greutății, iar studiile vor continua.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected] .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”