Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Un diamant albastru rar ar putea doborî recordul de 35 de mil. de dolari pe piaţa de profil

Un diamant albastru excepţional, de 122, 52 de carate, descoperit în Africa de Sud de angajaţii companiei britanice Petra Diamonds, ar putea fi estimat la peste 35 de milioane de dolari, doborând astfel recordul stabilit anterior pe piaţa de profil.

Un diamant albastru rar ar putea doborî recordul de 35 de mil. de dolari pe piaţa de profil (Imagine: HEPTA)

Doar trei sau patru diamante albastre de peste 100 de carate au fost scoase la suprafaţă, potrivit lui Cathy Mallins, purtătoare de cuvânt a companiei Petra Diamonds Ltd, citată de Mediafax.

Până în prezent, cel mai mare preţ obţinut pentru un diamant brut a fost de 35,3 milioane de dolari, sumă plătită în februarie 2010 pentru un diamant alb de 507 carate, scos la suprafaţă din mina Cullinan, în apropiere de Pretoria, capitala Africii de Sud.

"Credem că această piatră preţioasă ar putea doborî recordul", a spus Cathy Mallins.

În această mină au fost descoperite numeroase diamante de mari dimensiuni, inclusiv cel mai mare diamant brut - cel Cullinan de 3.106 carate, scos la suprafaţă în 1995.

Acest diamant, care a fost împărţit în două - First Star of Africa şi Second Star of Africa - face parte din bijuteriile Coroanei britanice, păstrate în Turnul Londrei.

Petra Diamonds a declarat că va analiza cea mai bună cale pentru a scoate diamantul pe piaţă, după ce va determina valoarea sa potenţială.

În luna mai, un diamant galben de 100 de carate a fost vândut cu 16,3 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby la Geneva - stabilind astfel un nou record pentru un diamant de această culoare. Această piatră brută avea 190 de carate.

Printre alte diamante de excepţie descoperite în mină se numără un diamant albastru Cullinan de 25,5 carate, descoperit în 2013 şi vândut cu 16,9 milioane de dolari, şi un diamant găsit în 2008, cunoscut sub numele de Star of Josephine şi vândut pentru 9,49 milioane de dolari.

Petra Diamonds a cumpărat mina Cullinan în 2008. Mina, situată la poalele lanţului muntos Magaliesberg din nord-estul Pretoriei, este una dintre cele cinci mine aflate în proprietatea companiei în Africa de Sud. Pe teritoriul Africii, Petra Diamonds mai are mine şi în Tanzania.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

2 VIDEO Credeați că Securitatea a murit? Priviți cu cine vorbea Iulian Vlad pe 22 decembrie 1989! Acum a primit …

3 Realizați că noi am ajuns să mâncăm așa ceva?

4 VIDEO Voi ați văzut asta? Candidata lui Voiculescu izbucnește în râs când vrea să vorbească despre candidata P…

5 HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca i…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj