Un tigru siberian eliberat de Vladimir Putin a fugit în China

Un tigru siberian eliberat de Vladimir Putin a fugit în China

Kuzia, tigrul siberian eliberat în sălbăticie de preşedintele rus Vladimir Putin, a traversat Fluviul Amur şi se află în China, a anunţat un reprezentant al programului rus pentru protejarea tigrilor.

"Inspectoratul special (responsabil cu urmărirea tigrului Kuzia) a avertizat agenţia pentru supravegherea speciilor rare din Rusia că tigrul Kuzia a plecat în China", a declarat Vitali Timcenko, reprezentantul programului pentru protejarea tigrilor siberieni, citat de agenţia Ria Novosti.

"Sperăm că omologii noştri din China vor supraveghea animalul, în cadrul cooperării internaţionale", a adăugat Timcenko.

Tigrul a trecut frontiera la începutul lunii octombrie, traversând Fluviul Amur. Autorităţile ruse au urmărit traseul tigrului prin satelit, printr-un dispozitiv electronic care i-a fost ataşat în mai, înainte de a fi eliberat în sălbăticie, însă presa rusă se arată îngrijorată în legătură cu prezenţa braconierilor, care l-ar putea ucide.

Preşedintele rus, care şi-a manifestat periodic angajamentul în favoarea animalelor pe cale de dispariţie, a eliberat în sălbăticie în luna mai trei tigri, printre care şi Kuzia, în Extremul Orient rus. Alţi doi tigri au fost eliberaţi în iunie.

Tigrul Kuzia a devenit vedeta televiziunii ruse după ce a fost eliberat de Vladimir Putin, iar din septembrie animalul se află printre personajele emisiunii "Noapte bună, copii", difuzată din 1964.

În primăvara anului 2010, Vladimir Putin a fost surprins de camerele posturilor de televiziune în timp ce mângâia un urs polar anesteziat de experţi pentru a-i ataşa un emiţător electronic. Într-un alt episod, Vladimir Putin a fost arătat alături de o balenă Beluga. În 2008, el a fost, de asemenea, filmat alături de un tigru de Amur.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie