VIDEO-Balet peste Transfăgărășan. Un timişorean a traversat PRĂPASTIA mergând pe sârmă, peste șosea

VIDEO-Balet peste Transfăgărășan. Un timişorean a traversat PRĂPASTIA mergând pe sârmă, peste șosea

Vara asta a făcut toate nebuniile: a umblat pe coardă de numai 2 centimetri lățime, suspendată între blocuri cu zeci de etaje, în Polonia, sau a pedalat, pe monociclu, îmbrăcat în Spiderman, pe un coș de fum al unui furnal. Acum a traversat Transfăgărășanul, cu grația unui balerin desculț, suspendat: la 15 metri altitudine, plimbarea a avut 30 de metri, peste șosea, în timp ce mașinile treceau în viteză pe dedesubt. Tânărul se plimba pe o bandă de numai 2,5 centimetri lățime, coarda de highline.

Flaviu Cernescu este un informatician de 32 de ani din Timișoara. De câțiva ani sfidează gravitația,  traversând distanțe de zeci de metri pe coardă suspendată înălțimi teribile. Un filmuleț de cinci minute care te ține cu sufletul la gură prezintă cea mai recentă aventură a lui Flaviu Cernescu, realizată luna trecută, pe Transfăgărășan.
Flaviu Cernescu a urcat pe coardă la 15 metri înălțime față de șosea, la Poarta Genișilor, având în spate un hău de peste 100 de metri, apoi a traversat coarda lată de 2,5 centimetri, pășind atent, preț de 30 de metri.

 ”Povestea acestui proiect s-a născut subit, când treceam cu mașina pe Transfăgărășan înspre barajul Vidraru. Eram cu Theo (colegul de peripeții în mașină și cu încă un prieten), mergeam să facen ceva acrobatii la barajul Vidraru și cand am trecut pe lângă aceasta piatra (numita simbolic "Poarta Geniștilor") Theo mi-a atras atentia asupra ei. A doua zi am plecat de zori înapoi spre acel monument cu intenția de a pune un highline acolo peste șosea”, a povestit Cernescu pentru Evz.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante