VIDEO „Blurred Lines“, hitul despre ale cărui versuri s-a spus că „promovează violul“, este cea mai downloadată melodie a tuturor timpurilor




VIDEO „Blurred Lines“, hitul despre ale cărui versuri s-a spus că „promovează violul“, este cea mai downloadată melodie a tuturor timpurilor

De la lansarea din mai, 1.540.000 de copii au fost vândute, în ciuda criticilor aduse versurilor explicite. Aproximativ 20 de organizaţii studenţeşti au interzis piesa, spunând că promovează „cultura violului“ , o acuzaţie pe care Thicke a negat-o în repetate rânduri, relatează BBC.

„Blurred Lines“ a fost lansată pe 26 martie ca melodie reprezentativă a albumului cu acelaşi nume şi a fost realizată în colaborare cu rapperul T.I, cântăreţul şi producătorul Pharrel Williams.

Videoclipul piesei a avut două versiuni şi chiar dacă cea în care modelele Emily Ratajkowski, Jessie M'Bengue şi Elle Evans apăreau topless a fost aspru criticată, acest lucru nu a fost deloc un impediment în calea succesului, „Blurred Lines“ ocupând locul fruntaş în topul Billboard Hot (R&B/Hip-Hop).

În plus, melodia a depăşit recordul de audienţă radio, deţinut înainte de Mariah Carey cu single-ul

Ca orice piesă care se respectă „Blurred Lines“ a fost parodiată şi nu oricum, ci de un grup de feministe, asta după ce Thicke a fost acuzat că prin videoclipul melodiei promovează misoginismul şi violul. Chiar şi aşa, single-ul a avut două nominalizări în cadrul celei de-a 56-a ediţie a Premiilor Grammy.

Hitul lui Thicke a luat locul în topuri celebrei melodii „Someone Like You“, a cântăreţei britanice Adele. Balada artistei a adunat 1.530.000 de vânzări până în prezent. „Moves Like Jagger“ semnată de formaţia Maroon Five ocupă cea de-a treia poziţie, urmată de hitul anului 2012, „Somebody That I Used To Know“, a lui Gotye.

Grupul The Black Eyed Peas completează topul cu „I Gotta Feeling“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”