Vizită surpriză a cancelarului Angela Merkel la filmările efectuate în Berlin de Steven Spielberg

Vizită surpriză a cancelarului Angela Merkel la filmările efectuate în Berlin de Steven Spielberg

Regizorul american Steven Spielberg și echipa cu care lucrează în aceste zile la Berlin la realizarea unui film despre un schimb de spioni în timpul Războiului Rece au primit, vineri seara, vizita cu totul specială a cancelarului Angela Merkel, transmite EFE, reluând o informație amplu reflectată de presa germană de sâmbătă.

Pe contul de Twitter al cancelariei germane au fost postate imagini imediat după sosirea doamnei Merkel la podul Glienicker, locul folosit deseori de occidentali și sovietici pentru a face schimb de spioni, și unde acum a fost reconstituită, pentru câteva zile, atmosfera anilor 60 din secolul trecut.

'Actele la control', a exclamat în loc de salut, surâzând în glumă, Tom Hanks, la întâlnirea cu Angela Merkel. Actorul american îi imita asftel pe grănicerii care, timp de decenii, au păzit punctul de frontieră dintre cele două Germanii, de est și de vest, care funcționa pe podul Glienicker.

Intitulată 'St. James Place', noua peliculă a lui Spielberg are ca subiect negocierile care făcut posibil schimbul între agentul sovietic Rudolf Abel și pilotul american Francis Gary Powers, care a avut loc la 10 februarie 1962. Tom Hank îl întruchipează pe avocatul James Donovan, care a avut un rol esențial în acele tratative.

Premiera filmului va avea loc în octombrie 2015 în SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante