VOT ÎN DIASPORA. Filmul umilinței românilor, realizat de un doctorand la Munchen/VIDEO

VOT ÎN DIASPORA. Filmul umilinței românilor, realizat de un doctorand la Munchen/VIDEO

 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cel mai mare scandal al primului tur al alegerilor prezidenţiale a venit din străinătate. În toată Europa, românii au stat ore în şir la cozi în faţa reprezentanţelor României, fără să ajungă să ajungă la urne. Mădălina Roşca, doctorand la Munchen, a fost printre primii care a reuşit să voteze la secţia din acest oraş german. Şi-a petrecut restul zilei filmând umilinţa pe care au trăit-o mii de români în faţa Consulatului.
 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Multele ore de aşteptare în faţa Consulatului din Munchen i-a enervat pe români. Unii s-au îmbrâncit ca să intre în secţie de votare organizată acolo. Românii au catalogat ca umilitor procesul de vot. Cel mai încordat moment al zilei alegerilor a fost cel în care poliţiştii au blocat intrarea în Consulatul României.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Ceea ce este foarte important la alegerile astea, la votul de la Munchen, e ceea ce eu nu am putut filma, ceea ce se întâmpla atunci când intram să votăm. Toată şicana, faptul că până să votezi dura 15 minute. Am votat de mai multe ori în străinătate, în diferite ţări. De această dată, lucrurile erau făcute într-o asemenea manieră încât eu o numesc o dezorganizare foarte organizată”, a declarat prin telefon la Digi24 Mădălina Roșca, realizatoarea filmului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  În filmul realizat de Mădălina Roșca apare la un moment dat și purtătorul de cuvânt al Poliţiei. „Chiar și el zice că noi nu am vrut altceva decât dreptul nostru la vot. Zice că e bine că s-a terminat totul cu bine şi că am mai rămas vreo 80, dar nouă nu ne convine, că noi suntem mulţi şi de ce nu zice că am fost şi trei mii mai devreme?”, se întreabă vocea care comentează documentarul.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Este foarte greu pentru cetăţenii germani să îşi imagineze şi acest lucru, că noi nu putem vota prin poştă, Da, se vedea asta în ochii lor”, a spus Mădălina Roșca la Digi24.

 Mădălina Roşca, regizorul român care îşi face doctoratul la Munchen, are şi un titlu pentru filmul său despre cum a decurs votarea la Munchen: „Începutul sfârşitului democraţiei”.

Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

4 Noul război? Amănunte care dau fiori...

5 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său