Zeci de crocodili uciși descoperiți în Australia

Zeci de crocodili uciși descoperiți în Australia

Zeci de capete de crocodil descompuse au fost găsite în interiorul unui congelator vechi abandonat într-un colț îndepărtat al Australiei, a declarat, marți, poliția locală, informează AFP.

Un grup de adolescenți a făcut descoperirea macabră duminică în localitatea Humpty Doo situată la 40 km de Darwin.

Potrivit poliției, cel puțin 50 de capete de crocodili de mare, poate chiar 70, au fost înghesuite într-un congelator abandonat în spatele unor magazine.

"În congelator am găsit un dezastru. Mirosea rău și erau viermi peste tot ", a spus Tommy Nichols, de la garda forestieră, expert în saurieni, pentru Australian Broadcasting Corporation.

Uciderea unui animal protejat așa cum este cazul din 1971 pentru crocodilii de mare este pasibilă de o amendă de până la 76.500 de dolari australieni (50.800 euro) și cinci ani de închisoare.

Pielea acestor animale este foarte scumpă, iar piața neagră este înfloritoare, scrie AFP.

Din 1971, populația de crocodili de mare, care pot măsura peste șapte metri lungime și cântări mai mult de o tonă, este în creștere. În fiecare an, 500 dintre acești saurieni sunt vânați în mod legal pentru a proteja efectivele de animale și populația. În medie, doi oameni sunt uciși în fiecare an de crocodili, mai menționează AFP.

AGERPRES/(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…