ZIUA NAŢIONALĂ: Au început ceremoniile de 1 Decembrie. Parada militară va avea loc în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 11.00. Mediafax va transmite LIVE VIDEO ceremonia

ZIUA NAŢIONALĂ: Au început ceremoniile de 1 Decembrie. Parada militară va avea loc în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 11.00. Mediafax va transmite LIVE VIDEO ceremonia

Ziua Naţională a României e sărbatorită astăzi cu parade militare, ceremonii religioase şi concerte. Peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor lua parte la parada militară de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală, începând cu ora 11.00, manifestările desfăşurându-se pentru al doilea an consecutiv în Piaţa Constituţiei. Site-ul www.mediafax.ro va transmite LIVE VIDEO evenimentele.

ZIUA NAŢIONALĂ: Au început ceremoniile de 1 Decembrie. Parada militară va avea loc în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 11.00 (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Peste 2.600 de militari şi specialişti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Locală Bucureşti vor participa, marţi, începând cu ora 11.00, la parada militară de Ziua Naţională a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Militarilor români li se vor adăuga detaşamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

Toate străzile din jurul Casei Poporului sunt închise până la ora 16.00, parcarea maşinilor fiind interzisă. Poliţiştii de la rutieră vor fi în trafic şi vor direcţiona autoturismele pe rute ocolitoare, iar punctele de acces pentru a ajunge în piaţă sunt la intrarea dinspre B-dul Unirii, la intersecţia B-dul Libertăţii cu B-dul Naţiunile Unite sau intrarea dinspre Calea 13 Septembrie.

În Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I are loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

De asemenea, au loc ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul tricolor este arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se ridică Marele Pavoaz.

Iohannis merge la parada de 1 Decembrie din Capitală, apoi va discuta cu militarii aflaţi în misiuni Şeful statului va transmite, de la Palatul Cotroceni, de la ora 10.00, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României, iar de la ora 11.00 va participa la paradă militară din Piaţă Constituţiei.

Tot marţi, preşedintele Iohannis are o videoconferinţă cu militari români aflaţi în teatrele de operaţii, iar apoi va participa la ceremoniile de înaintare în grad a unor ofiţeri şi de decorare a unor membri ai Academiei Române, a postului Radio France Internaţionale România, precum şi a reprezentanţilor Agenţiei Spaţiale Române.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?