​Un ziar moscovit publică lista victimelor rusești în războiul din estul Ucrainei/2.000 de soldați uciși, 3.200 răniți grav

​Un ziar moscovit publică lista victimelor rusești în războiul din estul Ucrainei/2.000 de soldați uciși, 3.200 răniți grav

Un ziar moscovit, Business Life (Delovaya Zhizn), care trateaza in general subiecte economice a publicat un articol intitulat "Cresteri ale platilor alocate militarilor in 2015" si care prezinta ceea ce par a fi cifre oficiale ale soldatilor rusi ucisi sau care au ramas invalizi in razboiul din estul Ucrainei, scrie Forbes.

Cenzorii din Rusia au sters rapid materialul dar nu inainte de a fi reperat de ziarul ucrainean Novy Region (New Region).

Iata mai jos continutul acestui articol, in traducerea Forbes:

"Compensatii pentru personalul militare care participa la actiunile militare din Ucraina in 2014-2015

In plus, guvernul rus, printr-o decizie legata de compensatiile banesti pentru personalul militar care participa la actiuni in estul Ucrainei, a adoptat compensatii pentru familiile personalului militar care a fost ucis luand parte la actiuni militare in Ucraina de trei milioane de ruble (circa 50.000 de dolari). Pentru persoanele care au ramas invalide in timpul actiunilor militare, compensatiile sunt de 1,5 milioane de ruble (circa 25.000 de dolari). O plata de 1.800 de ruble este avuta in vedere pentru luptatorii cu contract pentru fiecare zi de prezenta in zona de conflict. In total, pana in 1 februarie 2015, compensatii banesti au fost platite pentru mai mult de 2.000 de familii cu soldati ucisi si pentru 3.200 de personal militar care a suferit rani grele considerate invaliditate".

Aceste informatii au fost publicate in ciuda faptului ca presedintele rus Vladimir Putin a semnat in mai un decret care clasifica drept secret de stat pierderile inregistrate de armata in timpul "operatiunilor speciale" pe timp de pace.

Pe langa alte capete de acuzare legate de divulgarea secretelor de stat, familiile victimelor care ofera informatii legate de victime risca sa piarda compensatiile financiare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom