Cazanciuc îşi apără ruda şi-l face ridicol pe Băsescu

Cazanciuc îşi apără ruda şi-l face ridicol pe Băsescu

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi, întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit când a fost procuror, că singura situatie de conflict cu legea era în cazul ofiţerilor care "au turnat la Securitate, care au făcut poliţie politică".

Robert Cazanciuc a spus ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001 sunt "declaratii de campanie", transmite Mediafax.

"In mod cert, sunt declaratii de campanie. La ora 6.00 (ora 18.00, n.r.) dam o declaratie, un apel la o campanie riguroasa, la ora 10.00 (22.00, n.r.) avem o alta declaratie, pe teme ridicole", a mai spus ministrul Justitiei.

Cazanciuc a subliniat ca nu este treaba Ministerului Justitiei sa spuna daca sunt sau au fost ofiteri acoperiti in anumite institutii.

"Nu e treaba Ministerului Justitiei sa afle daca sunt sau nu sunt ofiteri acoperiti in anumite institutii, daca au fost sau nu au fost in anumite institutii, la un moment dat", a adaugat Cazanciuc.

Ministrul a precizat ca, din cate stie, singura situatie de conflict cu legea era atunci cand "era vorba de ofiteri care au turnat la Securitate, care au facut politie politica".

"In acea situatie aveam, cu siguranta, un conflict cu legea", a mai spus Cazanciuc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie