Un tânăr general român, veteran al războiului din Afganistan, va prelua COMANDA Diviziei NATO din România

Ministrul Mircea Dusa, va asista luni la ceremonia de predare - primire a comenzii  Diviziei 1 Infanterie DACICA catre Divizia Multinationala de Sud-Est, la sediul marii unitati din Bucuresti, informeaza MApN.

In cadrul ceremoniei, va fi numit si noul comandant al Diviziei Multinationale de Sud-Est, generalul de brigada Ovidiu-Liviu Uifaleanu, care pana la aceasta data a indeplinit functia de comandant al Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", el avand in cariera misiuni internationale in Afganistan si Bosnia.

"Romania s-a angajat sa contribuie la consolidarea structurii de forte a NATO prin stabilirea si punerea la dispozitia Aliantei a unui comandament de nivel de divizie, care va oferi optiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Aliantei in zona sudica a flancului estic aliat", aminteste MApN.

Calendarul de implementare a acestui proiect prevede atingerea capacitatii operationale initiale pana anul viitor si a celei complete in anul 2018.

Cine este noul lider al Diviziei Multinationale

Uifaleanu a fost inaintat, la doar 45 de ani, in gradul de general de brigada la sfarsitul lunii noiembrie 2014 de catre presedintele de atunci, Traian Basescu, la propunerea ministrului Mircea Dusa.

Intre 2006 - 2009 colonelul Ovidiu Uifaleanu a indeplinit functia de comandant al Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor" cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan, in anul 2007. 

In 2003 a participat la misiunea NATO din Bosnia-Hertegovina.

Potrivit unui articol publicat in primavara anului trecut in Gazeta de Bistrita, Uifaleanu are un impresionant CV in cariera militara. A absolvit Liceul Militar "Mihai Viteazul", dupa care a urmat Scoala militara de ofiteri activi de tancuri si auto "Mihai Viteazul" Pitesti, Academia de Inalte Studii Militare si cursul postuniversitar de operatii in sprijinul pacii. 

Pe langa studiile efectuate in tara a absolvit cursul de politica si concepte NATO in Germania, cursul privind legislatia conflictelor armate in Turcia si colegiul de razboi al trupelor de uscat din SUA.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

2 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

3 Iluzie optică?

4 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

5 O mare porcărie, dovada că Securitatea n-a murit! Torționarul disidentului Gheorghe Ursu face închisoare la do…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi