Un tânăr general român, veteran al războiului din Afganistan, va prelua COMANDA Diviziei NATO din România

Ministrul Mircea Dusa, va asista luni la ceremonia de predare - primire a comenzii  Diviziei 1 Infanterie DACICA catre Divizia Multinationala de Sud-Est, la sediul marii unitati din Bucuresti, informeaza MApN.

In cadrul ceremoniei, va fi numit si noul comandant al Diviziei Multinationale de Sud-Est, generalul de brigada Ovidiu-Liviu Uifaleanu, care pana la aceasta data a indeplinit functia de comandant al Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", el avand in cariera misiuni internationale in Afganistan si Bosnia.

"Romania s-a angajat sa contribuie la consolidarea structurii de forte a NATO prin stabilirea si punerea la dispozitia Aliantei a unui comandament de nivel de divizie, care va oferi optiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Aliantei in zona sudica a flancului estic aliat", aminteste MApN.

Calendarul de implementare a acestui proiect prevede atingerea capacitatii operationale initiale pana anul viitor si a celei complete in anul 2018.

Cine este noul lider al Diviziei Multinationale

Uifaleanu a fost inaintat, la doar 45 de ani, in gradul de general de brigada la sfarsitul lunii noiembrie 2014 de catre presedintele de atunci, Traian Basescu, la propunerea ministrului Mircea Dusa.

Intre 2006 - 2009 colonelul Ovidiu Uifaleanu a indeplinit functia de comandant al Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor" cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan, in anul 2007. 

In 2003 a participat la misiunea NATO din Bosnia-Hertegovina.

Potrivit unui articol publicat in primavara anului trecut in Gazeta de Bistrita, Uifaleanu are un impresionant CV in cariera militara. A absolvit Liceul Militar "Mihai Viteazul", dupa care a urmat Scoala militara de ofiteri activi de tancuri si auto "Mihai Viteazul" Pitesti, Academia de Inalte Studii Militare si cursul postuniversitar de operatii in sprijinul pacii. 

Pe langa studiile efectuate in tara a absolvit cursul de politica si concepte NATO in Germania, cursul privind legislatia conflictelor armate in Turcia si colegiul de razboi al trupelor de uscat din SUA.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

5 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic