5 neveste-Udrea/Tăriceanu spune că Băsescu ar trebui suspendat și pentru că a luat masa cu Udrea

5 neveste-Udrea/Tăriceanu spune că Băsescu ar trebui suspendat și pentru că a luat masa cu Udrea

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat independent la Președinție susținut de PLR, a reiterat, marți la Bacău, propunerea sa de suspendare a președintelui în funcție Traian Băsescu, el afirmând că ,,o nouă încălcare a Constituției" de către șeful statului este faptul că a luat masa, în Centrul Vechi al Capitalei, cu Elena Udrea, candidatul PMP în alegerile prezidențiale.

,,Faptul că președintele merge la masă cu un candidat la Președinția României probabil că este cea mai nevinovată dintre încălcările constituționale pe care Băsescu le-a făcut în ultima perioadă, dar este un nou motiv pentru care ar merita pe deplin suspendarea", a afirmat Tăriceanu.

El i-a îndemnat pe parlamentarii ce îl susțin, dar și pe cei ai PSD ''să subscrie în totalitate" propunerii pe care a făcut-o și, apoi, reiterat-o de mai multe ori ,,astfel încât mandatul lui Băsescu să se termine, așa cum trebuie să vadă o țară întreagă, cu un gest simbolic: îndepărtarea sa de la Cotroceni pentru încălcarea Constituției și altor legi ale țării".

"Propunerea mea este vitală, actuală și acum. Ea trebuie numai să fie subscrisă de majoritatea membrilor ai parlamentului, în așa fel încât să-și urmeze calea procedurală către suspendarea președintelui. Ar fi un act reparatoriu pentru conștiința politică a unei țări debusolate de arbitrariul unei președinții de zece ani în care frica și dezbinarea au fost țintele lui Băsescu, susținute și prin încălcări repetate ale Constituției", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a participat marți seara, în sala Ateneu din Bacău, la un miting ce a marcat încheierea campaniei sale electorale în județele din zona Moldovei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...