Analiză Deutsche Welle: Iohannis nu ştie să vorbească, iar Ponta se bazează pe discursul islamisto-putinist

Analiză Deutsche Welle: Iohannis nu ştie să vorbească, iar Ponta se bazează pe discursul islamisto-putinist

”Klaus Johannis pare să fie prea puţin înzestrat spre a i se opune cu succes. Handicapul lui nu e nici originea şi nici confesiunea. Iohannis pur şi simplu nu e carismatic. Nu ştie nici să zâmbească, nici să vorbească . Mai grav, n-a ascultat de sfatul celor care i-au recomandat să-şi amplifice credibilitatea şi capacitatea de a mobiliza prin integrarea figurilor de proră ale dreptei“, arată Deutsche Welle.

Cartea neamţului jucată de Iohannis nu este  suficientă pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, mai arată publicaţia nemţească. „Or, nu poate fi destul să te bazezi pe stereotipurile pozitive ale imaginii de neamţ. Întrebarea nu e doar dacă românii sunt maturi şi toleranţi, în speţă pregătiţi, ca moderni, să accepte un prezidenţiabil de altă origine decât majoritarul, rezistând propagandei care va tinde să-i demonize alteritatea etnică şi confesională. Întrebarea e de ce i se cere oare unui electorat să aleagă în baza unui război al clişeelor, fie ele şi pozitive şi nu în temeiul facultăţilor reale, proprii candidaţilor şi al valorilor pentru care au luptat în trecut?”, subliniază Deutsche Welle.

De cealaltă parte, nici Victor Ponta, candidatul PSD la Preşedinţie, nu scapă de critica Deutsche Welle. „Nu e deloc întâmplător că şi în România sunt la lucru forţe care încearcă să capteze aceleaşi filoane gregare. Le conduce însuşi Victor Ponta, devreme ce premierul nu s-a putut abţine de la ticăloşia înfierării indirecte, prin diversiune etnico-religioasă, a contracandidatului său liberal, Klaus Johannis. I-a servit invocarea, de către Ponta, a unei prezumtive "mândrii", generate de originea sa naţională şi confesională, identică, desigur, cu a majorităţii românilor, de care n-ar trebui să-i fie "ruşine". Ca şi cum i-ar fi reproşat cineva premierului obârşia“, observă publicaţia nemţească.

Ponta este criticat şi pentru apropierea sa de oameni precum Dan Voiculescu şi pentru susţinerea social-democraţilor certaţi cu legea. „În plus Ponta este nu de azi de ieri aliatul unor turnători ca Dan Voiculescu, delator al unei poliţii politice comuniste. Având alături televiziunile sale de partid, candidatul PSD-ist se bazează în mod evident, spre a obţine victoria în alegeri, pe noi anteniade al căror vârf de lance va fi discursul autovictimizator de tip islamisto-putinist. Va încerca să-şi escamoteze incompetenţa economică, ori inadecvarea morală, documentată de susţinerea penalilor din majoritatea sa guvernamentală, inventând duşmani sau duşmănii pe calapodul întrebărilor sugestive, aparent nevinovate, în fond scandaloase, acreditând ideea că România şi majoritatea ei etnică, creştin-ortodoxă ar fi, chipurile, ameninţate“, conchide Deutsche Welle.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Așa o fi?