ANALIZĂ Mediafax Monitorizare - Candidaţii la Preşedinţie în funcţie de apariţiile în media: Ponta şi Udrea conduc clasamentul - FOTO

ANALIZĂ Mediafax Monitorizare - Candidaţii la Preşedinţie în funcţie de apariţiile în media: Ponta şi Udrea conduc clasamentul - FOTO

Victor Ponta conduce în continuare în topul apariţiilor media, Elena Udrea a intrat direct pe locul al doilea, numărul apariţiilor lui Klaus Iohannis a scăzut, în timp ce, după anunţul privind ieşirea din cursa pentru Cotroceni, numărul menţiunilor vizându-l pe Viorel Cataramă a crescut.

ANALIZĂ Mediafax Monitorizare - Candidaţii la Preşedinţie în funcţie de apariţiile în media: Ponta şi Udrea conduc clasamentul

Acestea sunt rezultatele celei de a doua analize săptămânale realizate de Mediafax Monitorizare, în perioada 18 - 24 august, pe baza apariţiilor şi menţiunilor în 150 de titluri de presă scrisă, în jurnalele de ştiri difuzate la 8 posturi de radio şi la 13 posturi de televiziune, precum şi pe 1.244 site-uri, pentru 12 candidaţi sau potenţiali candidaţi la Preşedinţie. Spre deosebire de precedenta analiză, aceasta o include şi pe Elena Udrea care, în perioada monitorizată, şi-a oficializat candidatura pentru Cotroceni, din partea PMP, ca urmare a deciziei lui Cristian Diaconescu de a candida ca independent.

Datele obţinute relevă că toţi candidaţii monitorizaţi au crescut ca număr de apariţii, excepţie făcând Klaus Iohannis , care a scăzut.

Astfel, premierul Victor Ponta a avut 256 de apariţii în presa scrisă, 190 la posturi de radio, 680 la posturi TV şi 7.626 pe site-uri, atât din postura de şef al Executivului, cât şi din cea de lider politic, totalizând 8.752 de apariţii.

Pe locul al doilea în top a intrat, din săptămâna 18 - 24 august, Elena Udrea, candidat PMP, cu un total de 5.774 de apariţii - 144 în presa scrisă, 86 la radio, 419 la televiziune şi 5.125 pe site-uri.

Candidatul Alianţei Creştin – Liberale, Klaus Iohannis, a trecut pe locul al treilea, numărul total al apariţiilor sale scăzând cu 341 şi ajungând astfel la 4.432 - cu 86 de apariţii în presa scrisă, 13 la radio, 230 la TV şi 4.4.103 pe site-uri.

Iohannis este urmat de Cristian Diaconescu - fost candidat PMP, în prezent independent - cu 2.808 menţiuni - 91 de menţiuni în presa scrisă, 54 apariţii la radio, 270 la televiziune şi cu 2.393 ştiri pe site-uri.

O ceştere substanţială ca număr de apariţii - de la 861 la 2.048 - a înregistrat Călin Popescu Tăriceanu - 51 de menţiuni în presa scrisă, 36 apariţii la radio, 213 la televiziune şi cu 1.748 ştiri pe site-uri.

Tăriceanu este urmat de Monica Macovei (candidat independent), care şi-a dublat numărul de apariţii, de la 584 la 1.183.

Anunţul privind retragerea din cursa electorală a făcut ca Viorel Cataramă, pe ultimul loc la precedenta analiză, să urce pe locul 7 în top, cu un total de 444 de menţiuni (22 în presa scrisă, 5 la radio, 45 la televiziune şi 372 pe site-uri), comparativ cu 18 săptămâna trecută.

După Cataramă, sunt situaţi, în ordine, Kelemen Hunor (candidat UDMR la Preşedinţie) – 249 de apariţii, Dan Diaconescu – 172 de apariţii, Ioan Ghise (candidat independent) – 100 de apariţii, Szilagy Zsolt – 74 de apariţii (niciuna la radio) şi Gheorghe Funar – 47 de apariţii, doar în presa scrisă şi pe site-uri.

Mediafax Monitorizare va realiza săptămânal astfel de analize, până la primul tur al scrutinului prezidenţial.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?