Antonescu: Tăriceanu a ales să fie majordom la casa Sârbu. Dacă demisionez, nu-mi iau mandatul înapoi

Antonescu: Tăriceanu a ales să fie majordom la casa Sârbu. Dacă demisionez, nu-mi iau mandatul înapoi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, în faţa aleşilor locali reuniţi la Braşov, că dacă partidul nu va obţine cel puţin 20% la europarlamentare îşi depune mandatul de preşedinte, şi nu-l va lua înapoi, el menţionând şi că preşedintele Senatului este un "majordom la casa Sârbu".

Crin Antonescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat că la alegerile prezidenţiale din 2009 liberalii ar fi trebuit să facă imposibilul şi nu l-au făcut. "Dar din energia şi din încrederea cu care atunci, chiar dacă ştiam că nu avem nicio şansă, ne-am bătut, s-a deschis posibilitatea care ne-a făcut ca astăzi să fim incomparabil mai puternici, să avem, dacă e vorba să ne comparăm cu o armată, incomparabil mai mult armament decât atunci. Astăzi nu e vorba de imposibil, azi e vorba de posibil. Eu, ca preşedinte al partidului, nu vă cer nimic imposibil, nu vă cer să faceţi nimic ce nu se poate, dar vă cer să faceţi tot ce se poate", a declarat preşedintele PNL.

El a reiterat faptul că obiectivul PNL pentru europarlamentare este să obţină un scor de 25%, însă dacă rezultatul va fi sub 20% atunci îşi va prezenta demisia din fruntea partidului. "În ipoteza, pe care eu nici nu o iau în calcul, dar care a fost vehiculată, că am obţine sub 20%, îmi depun mandatul de preşedinte. Îl depun, adică demisionez, nu-l depun ca să mi-l daţi înapoi. Suntem oameni serioşi. La noi onoarea e individuală, nu e colectivă, cum ne-a anunţat Ponta că e la PSD (...) În politică nu se poate trăi oricum (...). Unii aleg să fie în politică într-un fel, iată Tăriceanu din preşedinte al acestui partid, nu a vreunui partid oarecare, al acestui partid, a ales să fie în politică majordom la casa Sârbu. Asta e, e în politică, dar nu face politică", a spus Antonescu.

De asemenea, el a precizat că strategia PNL pentru acest an are în vedere un nivel de aşteptare la nivelul societăţii care nu este unul favorabil PSD. "Toate analizele sociologice ne arată că o majoritate a cetăţenilor din România vor să meargă înainte, o majoritate a cetăţenilor din România vor lideri de comunităţi puternici, cinstiţi, competenţi şi nu baroni. O majoritate a cetăţenilor din România vor să intrăm cu totul, cu nivelul nostru de viaţă, cu locurile noastre de muncă, cu nivelul nostru de salarizare, cu drepturile noastre de tot felul, în Europa. Eu cred că vrem să trăim în UE şi o majoritate a românilor vor asta şi nu în republica lui Mazăre, a lui Duicu sau a cui o mai fi. Nu în republica unui Victor Ponta, care de unde a pornit aşa cum ştiţi, astăzi seamănă din ce în ce mai tare, cu o viteză înspăimântătoare, cu ce avea mai rău Adrian Năstase în 2003 sau 2004", a declarat Antonescu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...