Associated Press: Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Zgonea, cere reformarea PSD

Associated Press: Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Zgonea, cere reformarea PSD

Președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Zgonea, cere o reformă profundă a Partidului Social Democrat (PSD), de guvernământ, în contextul în care premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, iar procurorii au pus sechestru pe averea acestuia, o premieră, relatează joi Associated Press (AP).

Premierul Victor Ponta a anunțat că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție.

"Suntem într-o situație de criză. Liderul (Victor Ponta — n.r.) este inculpat, iar vicepreședintele (Liviu Dragnea n.r.) — condamnat", a declarat, pentru Associated Press, Valeriu Zgonea, 'un vechi membru al PSD' , după cum îl numește agenția citată.

"În România, sistemul este o reminiscență a mentalității 'comunistoide' care ne afectează credibilitatea. Avem nevoie de o schimbare de mentalitate... este ceea ce ne spune tânăra generație", a afirmat Zgonea în interviul pe AP.

"Din păcate, partidele de opoziție sunt și mai puțin reformate", a adăugat el.

Zgonea a mai declarat că PSD are nevoie de 'reforme profunde' și trebuie să organizeze rapid un congres pentru a alege un nou președinte, încheie Associated Press, precizând că presa din România îl consideră pe președintele Camerei Deputaților un posibil candidat pentru acest post.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Coordonatorul politic al PSD a declarat, joi, că este hotărât în privința unei candidaturi la șefia interimară a formațiunii, dar că va anunța dacă va face acest demers. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…