Atanasiu: Alina Gorghiu, susținută de Iohannis pentru funcția de președinte al PNL

Președintele în funcție al PNL, Klaus Iohannis, și-a exprimat susținerea pentru candidatura Alinei Gorghiu la șefia Partidului Național Liberal, a afirmat miercuri seara, la finalul reuniunii informale a liderilor liberali, prim-vicepreședintele Teodor Atanasiu.

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES ARHIVA

Biroul Politic Național al vechiului Partid Național Liberal, în cadrul căruia va fi ales președintele formațiunii, care va fi copreședintele noului PNL, se va reuni joi la Palatul Parlamentului.

Senatorul Teodor Atanasiu a anunțat, miercuri, că nu va mai candida pentru funcția de copreședinte al noului PNL și că i-a solicitat să facă același lucru, cerându-i un ''gest de solidaritate'', lui Ludovic Orban.

''Domnul Ludovic Orban n-a fost în consens cu mine, a rămas să o contracandideze mâine (joi — n.r.) pe Alina Gorghiu. În schimb mă bucur că am reușit să obțin sprijinul președintelui în funcție al PNL, al domnului Klaus Iohannis, pentru această candidatură. I-am solicitat să ne spună foarte clar dacă o susține pe Alina Gorghiu, propunerea pe care am făcut-o, având în vedere că inițial mi-am depus candidatura cu susținerea dânsului. Ne-a spus foarte clar tuturor că o susține'', a precizat Atanasiu.

Prim-vicepreședintele PNL a subliniat că, în momentul în care el a făcut propunerea ca Gorghiu să candideze, i-a cerut lui Klaus Iohannis să-și exprime susținerea pentru aceasta.

''Și-a exprimat susținerea. Cred că e suficient acest lucru. Astăzi Klaus Iohannis se bucură de o popularitate imensă nu numai în rândul electoratului din România, ci și în interiorul PNL și cred că mesajul a fost suficient de clar'', a mai spus Atanasiu.

El a opinat că, după ce Iohannis și-a exprimat susținerea pentru Gorghiu, vor fi foarte puțini lideri ai PNL care să nu înțeleagă rostul politic al acestor cuvinte.

''Cred că a fost foarte clar (Iohannis — n.r.) și avem lideri politici înțelepți în PNL'', a adăugat liderul liberal.

Iohannis consideră că a lucrat foarte bine cu Alina Gorghiu pe timpul campaniei electorale și, de asemenea, va fi o comunicare foarte bună între Președinție și PNL dacă Alina Gorghiu va fi co-președinte al PNL, a mai spus Atanasiu.

În cazul în care Alina Gorghiu va fi aleasă, ea va fi președinte interimar până la următorul congres sau convenție națională, cum se numește în statutul noului PNL, care, în mod normal, ar trebui să aibă loc în anul 2017, respectiv pentru o perioadă de 30 de luni, a menționat liberalul.

''Într-o Europă în care conflictele regionale, conflictele locale, conflictele naționale exacerbează, noi am fost priviți cu extraordinară simpatie când am ales un minoritar președinte al României. Cam ce ar putea să pățească PNL când propune poporului român pentru prima dată o tânără, o femeie ca președinte de partid? Cred că doar simpatie putem culege'', a conchis Teodor Atanasiu.

AGERPRES/ (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Cristina Tatu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X