Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Aurescu: E nevoie de schimbarea garniturii în ambasadele României

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, că e nevoie de schimbarea garniturii în ambasadele României, în special la nivelul de conducere a acestora. El a fost întrebat, la Cluj, dacă sunt preconizate numiri de noi ambasadori, printre care să figureze și fostul șef al SRI, George Cristian Maior.

'Eu nu vreau să comentez știri pe surse, Ministerul de Externe este o instituție serioasă. Este nevoie de o schimbare de garnitură în ambasadele României, mai ales la conducerea ambasadelor, pentru că sunt foarte mulți ambasadori care și-au epuizat deja mandatul obișnuit, regulamentar, de patru ani, și care trebuie înlocuiți cu alți șefi de misiune. Există un proces de consultare, atât cu primul ministru, cât și cu Administrația Prezidențială pe această temă. Procedura se finalizează, așa cum prevede Constituția, cu aprobarea președintelui României', a menționat Bogdan Aurescu.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, joi, la Cluj, la Conferința internațională dedicată marcării a 20 de ani de la adoptarea de către Consiliul Europei, respectiv semnarea și ratificarea de către România a Convenției-cadru pentru protecția minorităților naționale, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe și de Universitatea Babeș-Bolyai.

La conferință participă și Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), care a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea UBB. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

4 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

5 RoMAFIA Discuție despre o ȘPAGĂ de 500.000 de euro în biroul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici