Aurescu: E nevoie de schimbarea garniturii în ambasadele României

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, că e nevoie de schimbarea garniturii în ambasadele României, în special la nivelul de conducere a acestora. El a fost întrebat, la Cluj, dacă sunt preconizate numiri de noi ambasadori, printre care să figureze și fostul șef al SRI, George Cristian Maior.

'Eu nu vreau să comentez știri pe surse, Ministerul de Externe este o instituție serioasă. Este nevoie de o schimbare de garnitură în ambasadele României, mai ales la conducerea ambasadelor, pentru că sunt foarte mulți ambasadori care și-au epuizat deja mandatul obișnuit, regulamentar, de patru ani, și care trebuie înlocuiți cu alți șefi de misiune. Există un proces de consultare, atât cu primul ministru, cât și cu Administrația Prezidențială pe această temă. Procedura se finalizează, așa cum prevede Constituția, cu aprobarea președintelui României', a menționat Bogdan Aurescu.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, joi, la Cluj, la Conferința internațională dedicată marcării a 20 de ani de la adoptarea de către Consiliul Europei, respectiv semnarea și ratificarea de către România a Convenției-cadru pentru protecția minorităților naționale, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe și de Universitatea Babeș-Bolyai.

La conferință participă și Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), care a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea UBB. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima